Psichoterapija – tai paciento keitimosi procesas, betarpiško kontakto su profesionalu metu ir to keitimosi tikslas yra geresnis paciento biologinis, psichologinis ir socialinis funkcionavimai.

Klausimus galite pateikti specialioje formoje, kurią galite rasti Delfi.lt arba Delfi Plius. Taip pat juos galite siųsti elektroniniu paštu klausk@delfi.lt.

Psichoterapeutė atsakė į šiuos klausimus:

Vardas: Žydrūnė
Amžius: 30
Klausimas: Kaip atsikratyti beprasmybės jausmo? Jaučiuosi taip lyg viskas, ką daryčiau yra tiesiog beprasmiška ir pati jaučiuosi lyg tik egzistuočiau...

Vardas: Indrė
Amžius: 36
Klausimas: Su vyru nesukuriame emocinio ryšio. Pokalbiai apsiriboja apie darbą, vaikus ir vakarienės meniu. Mamos nebeturiu, draugės gyvena savo šeimų gyvenimus, todėl dažnai jaučiuosi neišsikalbėjusi, neišgirsta, neįdomi. Tai šaldo mano ir vyro santykius. Kaip galėčiau padėti sau ir nebejausti to vienatvės ir tuštumos jausmo tarp savo šeimos narių?

Vardas: Dana
Amžius: 50
Klausimas: Vyras nuolat bendrauja su moterimis Facebooke, flirtuoja parduotuvėje su pardavėjomis net kai aš šalia. Aš pavydžiu, dėl to blogai jaučiuosi, o jis mane vadina šizofrenike. Kaip suprasti, gal aš tikrai per daug pavydžiu? Man dėmesio jis neskiria visai, komplimentų nesako, santykiai atšalę, vyras pratrūksta pykčiu dėl kiekvienos smulkmenos, jau turiu įgijusi nepilnavertiškumo kompleksą.

Vardas: Irena
Amžius: 64
Klausimas: Duktė man skambina tik vienąkart per mėnesį ir tik tada, kai nepadoru jau tylėti. Švelni būna dvi dienas po to, kai duodu pinigų. Toleruoti? Apsimesti? Nekreipti dėmesio? Neduoti negaliu, nes jai reikia pinigų, ji augina vaikus, o aš pinigų turiu.

Vardas: Antanas
Amžius: 53
Klausimas: Išgyvenu skyrybų su žmona laiką. Ją labai myliu. Anot jos, tai dėl mano alkoholio vartojimo. Jai 45-eri. Nesipykstam ir lėkštės namie neskraido... Esu giliam liūdesy. Padėkite patarimu.

Vardas: Egidijus
Amžius: 47
Klausimas: Ar galima naujais santykiais su moterimi, kažkaip pamiršti jausmą kitai moteriai? Tie santykiai moteriai, kuriai dabar puoselėju stiprius jausmus, turi mažą tikimybę išsipildyti. Ji vedusi, nors tokį pat jausmą jaučia ir man. Jaučiuosi visiškai chaotiškai. Niekad negalvojau, kad man taip gali nutikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)