29 metai – maždaug 22 tūkst eurų alga popieriuje plius gyvenamosios vietos, šeimos, vaikų ir reprezentacinės išmokos, ir galimybė prisidėti prie Europos Sąjungos politikos formavimo aplinkos ir vandenynų priežiūros srityje. Tokia perspektyva numatoma V. Sinkevičiui, kuris, tikėtina, taps jauniausiu Europos komisaru istorijoje.

Po sėkmingai praėjusių klausymų, kuriuose sužavėjo Briuselio burbulą, grįžęs jaunasis politikas iš prezidento Gitano Nausėdos gavo neeilinę dovaną – graibštą – būsimų darbų simbolį, kad padėtų apvalyti vandenis ir vystyti tvarią plėtrą.

Kormoranai, vilkai ir aktyviai į aplinkosauginę komunikaciją įsijungęs jaunimas – tai tik kelios temos iš būsimo eurokomisaro darbo portfelio. Tos temos buvo aptarinėjamos ir po jo klausymų Europos Parlamente.

„#SINKEVIČIUS atsakymas dėl vilkų ir kormoranų nepatenkinamas #EPhearings2019. Stipresnis reguliavimas būtinas, kartais net šaudymas“, – įvertino nominuoto kandidato atsakymą į vienintelio lietuvio ENVI komitete Liudo Mažylio klausimą apie galimybę valstybėms savarankiškiau reguliuoti didėjančią vilkų, kormoranų ir tam tikrų kitų gyvūnų, kurie kenkia ypač ūkininkams, žvejams, populiaciją.

Tačiau Pasaulio gamtos organizacija „Twitteryje“ pasidžiaugė V. Sinkevičiaus atsakymu, kad nebūtina iš karto imtis ginklo, šį klausimą galima išspręsti ir kitais metodais.

„Kaip nominuotas komisaras paaiškins dešimtmečiui, kas yra bioįvairovės strategija? Aišku, kad @Sinkevicius nori padėti, bet nežino, kaip tai padaryti“, – EPP pasidalino pastebėjimu „Twitteryje“.

„Vandenynai yra raktas. Per didelė žvejyba yra problema. Tarša yra problema. #Sinkevicius žino, kur yra problemos, bet mums reikia išgirsti sprendimus“, – teigė tos pačios politinės grupės ir ENVI narė Marta Osojnik.

Kritikos pažėrė ir ispanas EPP narys Pedro Lopezas de Pablo:
„Neptūnui“ komisarui vandenynams ir aplinkai #Sinkevičiui reikia popieriuko perskaityti, kad jis įgyvendins nulinę plastiko, nulinę taršą… Nelabai gerai nuteikia #EPhearings2019.“

Galutinis balsavimas Europos Parlamente dėl kandidatų tvirtinimo planuojamas spalio 23 dieną.

Virginijus Sinkevičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)