Ilgametis Lietuvos ir ES diplomatas Vygaudas Ušackas metė politiką ir pasinėrė į verslą – galvą jam susuko aviacija: jis jau kelias savaites dirba verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojamos grupės „Avia Solutions Group“ (ASG) direktorių tarybos nariu. Toks V. Ušacko sprendimas sulaukė nevienareikšmiškų vertinimų.

Tai, kad V. Ušackas dibs su „Avia Solutions Group“ biurais visame pasaulyje ir padės grupės investicijų komandoms investuoti į naujus regionus, pats buvęs diplomatas vertina optimistiškai. Ne veltui.

Milžinišką patirtį ir įspūdingą kontaktų tinklą visame pasaulyje sukaupęs V. Ušackas gali pasigirti pažintimis ir su galingiausių pasaulio valstybių lyderiais, verslininkais. Jis diplomatu dirbo nuo 1991 metų, 2008–2010 metais buvo Lietuvos užsienio reikalų ministru. Jis yra vadovavęs Lietuvos ambasadoms JAV ir Britanijoje, ES diplomatinėms misijoms Afganistane ir Rusijoje.

Tad Lietuvos prezidento posto pernai siekusio, tačiau pirminiuose konservatorių rinkimuose Ingridai Šimonytei pralaimėjusio ir iš kovos pasitraukusio V. Ušacko sprendimas palikti politiką, kai kurių apžvalgininkų vertinimu, yra nuostolis Lietuvai, taip ir neradusiai galimybės pasinaudoti V. Ušacko privalumais. Pats V. Ušackas tikino, kad iš Lietuvos diplomatinės tarnybos nesulaukė pasiūlymų.



Pavyzdžiui, Vilniaus politikos analizės centro vyriausias analitikas Marius Laurinavičius V. Ušacko pasirinkimą pavadino darbu Putino mafijos režimui. V. Ušackas apie G. Žiemelio verslą, suprantama, blogai nekalba. Pats G. Žiemelis taip pat vengia politinių klausimų ir į pastaruosius 5 metus dažnai kartojamą politines takoskyras išryškinantį klausimą „kam priklauso Krymas“ vengia atasakyti. V. Ušackas, nors ir pripažinęs, kad Rusija okupavo Krymą, pastaraisiais metais taip pat laikėsi nuosaikesnės pozicijos, nei Lietuva ir tikino, kad Rusijos nepakeisi.

Vygaudas Ušackas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)