Iš pirmo žvilgsnio, viskas puiku. Sąrašai tų, kurie nenori tęsti savo verslo kruviną karą kariaujančioje šalyje, jau skaičiuoja tūkstančius pavadinimų ir vis auga. Jeilio universiteto registre jau daugiau nei 1200 žinomų vardų. Apie išėjimą pareiškia net tie, kurie anksčiau sakė, jog niekur neis. Tačiau juk išėjimas išėjimui nelygus. Jei tu tik laikinai uždarei parduotuvę ir pelnaisi iš internetinės prekybos – tai nesiskaito. Jei tu, žinodamas ką darai, laikinai perleidi savo verslą tarpininkui iš Rusijai giminingos šalies – tai irgi nesiskaitoNesikaito ir kai tu paskelbi, kad išeini, bet nesakai nei kada, nei kaip. Dar kiti „stabdo investicijas“, „laikinai peržiūri įmonės veiklą Rusijoje“, „nutraukia reklamines kampanijas“ ar „atskiria Rusijos verslo dalį į atskirą bendrovę“. 

Suprasti, ką tai reiškia, tikrai nelengva. Taigi trumpai peržvelgsiu įvairias industrijas ir mums žinomus ir Lietuvoje veikiančius prekių ženklus...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)