Skaitytoja Mantė, 46 m., klausia: „Kaip išdėstyti pajamas, jei jos nepadidėjo nei vienu procentu, o, pavyzdžiui, sąskaita už elektrą man padidėjo 100 proc., visa kita – maždaug 20 proc. Esu priversta atsisakyti vaikų būrelių, geresnio maisto. Jau nekalbu apie atostogas pajūryje ar taupymą.“

Yra trys būdai spręsti šią problemą. Pirmasis: pajamos lieka tos pačios, jūs apribojate savo poreikius. Antras: nors pajamos lieka tos pačios, mes kruopščiai peržiūrime kiekvieną išlaidų grupę/ kategoriją ir bandome ieškoti, kaip patenkinti tai, kas svarbu kiekvienoje kategorijoje, bet išleisti tiek pat, kiek iki šiol. Trečias būdas: ieškome papildomų pajamų, bet tuo pačiu mokomės iš naujo organizuoti išlaidų grupes. Aptarkime kiekvieną jų su konkrečiais pavyzdžiais.

Kad būtų lengviau apibūdinti kiekvieną, remsiuosi vienodu pavyzdžiu su konkrečiais skaičiais – tebūnie tai asmuo, kuris uždirba 1000 eurų „į sąskaitą“ per mėnesį. Ir štai šis asmuo susiduria su situacija – įprastai jo pajamų paskirstymas atrodydavo taip – 100 eurų buvo skirta taupymui, 900 eurų – kasdienėms reikmėms. Šiandien situacija tokia: išaugus elektros ir kitoms kainoms, norint išlaikyti tokius pačius pirkinius bei būtinus mokėjimus, išlaidos tampa 1200 eurų, pajamos lieka tie patys 1000 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)