Oficialus „Lady M“ savininkas – kažkokia Mergelių salų ofšorinė bendrovė. Bet Italijos „Guardia di Finanza“ pareigūnams vos per keletą kruopštaus darbo dienų pavyko atskleisti tikrąjį laivo savininką. Tai Aleksejus Mordašovas, įmonių grupės „Severgroup“ vadovas, „Forbes“ duomenimis – vienas turtingiausių rusų.

Šis milijardierius Italijoje iki šiol jautėsi kaip namuose. Labiau namuose Italijoje nei Rusijoje. 2013 metais Toskanos mieste Pjombine jis perpirko bankrutuojančią metalo liejyklą „Lucchini“. Tais pačiais metais už 66 milijonus eurų įsigijo rūmus su parku Sardinijoje „Villa Parodi Delfino“. Ne bet kur, o Smeraldos krante, ekspremjero Silvio Berlusconi kaimynystėje. Tačiau įtakingas kaimynas vargu ar pagelbės Rusijos oligarchui: ruošiami konfiskavimo dokumentai, rūmų laukia tas pats likimas, kaip ir jachtos. Oilgarchas nebemoka atlyginimų rūmus prižiūrintiems darbuotojams.

Mordašovas tapo pirmuoju Rusijos turtuoliu, kuris pateko į Italijos premjero Mario Draghi paskelbto karo Rusijos oligarchams sūkurį. Europos Sąjunga paskelbė sankcijas ir turto areštus 680 Putino aplinkos žmonių. Draghi žengė dar vieną žingsnį: sudarė vietinį, Italijos oligarchų sąrašą, jame 520 Rusijos piliečių, kurių investicijos į nekilnojamą turtą viršija 10 milijonų eurų.

Oligarchų geografija Italijoje

Jų yra visur:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją