Bankininkų tyrimas: beveik pusė Lietuvos gyventojų į pensiją norėtų išeiti anksčiau

Europoje ir Lietuvoje svarstant galimybę didinti darbingą žmonių amžių iki 72 metų, dalis Lietuvos gyventojų norėtų į pensiją išeiti dar anksčiau, nei šiuo metu galiojantis pensinis amžius. Tokį savo nusiteikimą gyventojų tyrime nurodo 40 proc. apklaustųjų. Kaip teigia tyrimą užsakiusio „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė, bankininkai šiuo metu pastebi tendencijas, kad vis daugiau žmonių į pensiją norėtų išeiti anksčiau, tačiau, pavyzdžiui, estai per daug nesižavi tokia mintimi. Tai pageidautų padaryti tik 2 iš 10 Estijos gyventojų.

Šiuo metu Lietuvoje senatvės pensijos amžius moterims siekia 63 m. 4 mėn., vyrams 64 m. 2 mėn. Abiejų lyčių pensinis amžius vienodą 65 metų ribą turėtų pasiekti 2027 metais.

Dar minėta apklausa rodo, kad šiuo metu 3 iš 10 gyventojų Lietuvoje yra apsisprendę toliau dirbti net ir būdami pensinio amžiaus, o 16 proc. apklaustųjų, sulaukę pensijos, dirbti neketina. Didžioji dalis – maždaug pusė apklaustųjų – kol kas neturi nuomonės šiuo klausimu. Mat yra dėl ko sukti galvas: papildomai pensijai nekaupiantys gyventojai ateityje gali tikėtis tik trečdalį dabartinio atlyginimo siekiančios pensijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)