Yra nemažai profesijų, kurios nereikalauja kasdieninio buvimo biure ir siūlo neprastas karjeros galimybes bei motyvuojantį atlyginimą. Apžvelgsime dešimt populiariausių ir pelningiausių profesinių veiklų, kuriomis galima užsiimti namų sąlygomis.

Programavimas

Programuotojų poreikis Lietuvoje, taip pat ir visame pasaulyje, vis dar auga. Į Lietuvą vis dažniau keliasi užsienio kompanijos, kurios siūlo darbo vietas informacinių technologijų specialistams. Be to, vis daugiau lietuvių darbinasi į užsienio kompanijas ir dirba nuotoliniu būdu. Programavimas taip pat yra finansiniu atžvilgiu perspektyvi specialybė, nes didėjant darbo patirčiai ir stažui alga gali pakilti dvigubai, o kartais net trigubai. Tiesa, neretai programuojantiems namų sąlygomis gali prireikti įvairios įrangos, pavyzdžiui, papildomų monitorių ar kitų darbui reikalingų priemonių. Vis dėlto, jei šie įrankiai namuose yra, programavimas gali būti viena iš perspektyviausių ir finansiškai naudingiausių specialybių dirbant namuose.

Elektroninė prekyba

Šiuolaikinės technologijos skverbiasi į visas sritis, todėl įvairūs verslai keliasi į elektroninę erdvę. Ne paslaptis, kad daugelis verslininkų atrado elektroninių parduotuvių nišą ir sėkmingai prekiauja įvairia produkcija internetu. Nors konkurencija šioje srityje didelė, turint puikią elektroninės parduotuvės idėją, galima ją paversti sėkminga ir pelninga. Džiugu tai, jog elektroninę prekybą galima vystyti iš bet kokios vietos, todėl elektroniniu būdu galima prekiauti ir namuose. Tiesa, ši sritis reikalauja verslo pagrindų išmanymo bei pradinių finansinių investicijų. Ar finansinės investicijos ilgainiui atsipirks, priklausys nuo daugybės faktorių: tikslingo verslo plėtojimo, įdėto įdirbio arba paprasčiausiai – sėkmės...

Darbas su socialiniais tinklais

Nors mažiau šiuolaikiškiems žmonėms darbas su tokiais socialiniais tinklais kaip „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“, „Pinterest“ ar kitais gali pasirodyti „nerimtas“, – tai yra darbas, reikalaujantis žinių ir patirties, kaip ir bet kokia kita veikla. Žmonės, kurie išmano socialinių tinklų valdymo ypatybes, tikrai nemažai uždirba – ypač tie, kurie dirba su užsienio kompanijomis.

Džiugu tai, kad toks darbo pobūdis ne tik labai įdomus, bet ir lankstus – prižiūrėti socialines medijas galima dirbant namuose. Tiesa, darbas su socialiniais tinklais reikalauja ne tik techninių žinių, bet ir kūrybiškumo, gebėjimo originaliai perteikti informaciją, parinkti tinkamus vizualus ir prierašus.

Socialiniai tinklai padeda pritraukti vartotojus, todėl būtina išmanyti jų poreikius, sekti socialinių medijų naujienas, prisitaikyti prie pokyčių.

Darbas su paieškos variklių optimizavimu

SEO arba kitaip – paieškos variklių optimizavimas – taip pat yra sparčiai populiarėjantis „amatas“, kurį galima tobulinti namuose. Tikriausiai interneto platybėse teko matyti skelbimų, kuriuose reklamuojasi kompanijos ar pavieniai asmenys, atliekantys SEO paslaugas. Jei kompanija pageidauja, kad jos internetinio puslapio pozicijos būtų kuo aukštesnės „Google“, „Yahoo“ ir daugybėje kitų paieškos sistemų, joms reikia kuo geriau optimizuoti savo puslapį ir padaryti jį matomą kiekvienoje paieškos sistemoje. Tam, kad tai būtų atlikta, ieškomi žmonės, išmanantys SEO kūrimo ypatybes. Jei norima patobulinti savo žinias, internete gausu įvairių nuotolinių SEO kūrimo mokymų, kurie gali būti raktas į sėkmingą veiklą namuose šioje sferoje.

Buhalteris

Buhalterio darbas gali būti ne tik individualus ir nereikalaujantis komandinio darbo, bet ir gerai apmokamas. Tiesa, šiai profesijai būtini matematiniai gebėjimai, nes su skaičiais buhalteriui tenka praleisti itin daug laiko. Susirasti darbą pagal šią profesiją lengva, nes buhalterių poreikis išlieka, taip pat galima užsiimti individualia veikla ir dirbti namų sąlygomis.

Vertimas

Vertėjas visais laikais buvo paklausi specialybė. Šių specialistų poreikis šiuo metu dar labiau išaugo. Įvairios kompanijos, norinčios pasiekti kuo daugiau žmonių, nusprendžia atidaryti filialus kitose pasaulio šalyse ir pritaikyti savo internetinius puslapius kitomis kalbomis kalbantiems vartotojams. Vertėjų darbas – nelengvas, reikalaujantis puikaus kelių kalbų išmanymo, tačiau turi ir pliusų: galima tekstus, straipsnius ar knygas versti iš bet kokio pasaulio krašto, taip pat, žinoma, ir iš namų. Šis darbas idealus norintiems dirbti individualiai. Tai profesinė veikla, kuria užsiimant rami darbo aplinka yra kur kas naudingesnė už triukšmingą bendrovės biuro atmosferą.

Grafikos dizainas

Grafikos dizaineriai laisvai gali dirbti sau ir nėra pririšti prie konkrečios vietos. Ši profesija tinkama ieškantiems gerai apmokamo darbo ir kūrybingos veiklos. Grafikos dizaineriai daug laiko praleidžia vieni priešais kompiuterį ir bendrauja tik su klientais. Net ir dirbdami komandinį darbą, grafikos dizaineriai dažnai gauna individualias užduotis, kurias atlieka vieni, todėl jiems nereikalinga kolegų pagalba. Tiesa, nors grafikos dizaineris – perspektyvą turinti specialybė, norint dirbti šį darbą, būtina būti ne tik būti kūrybiškam, turėti meninių gebėjimų, bet ir išmanyti įvairius grafinio dizaino techninius niuansus. Net ir turint ypatingus meninius sugebėjimus, augti ir tobulėti galima tik gerai susipažinus su įvairiomis programomis ir įrankiais.

Portalų administravimas

Internetiniai portalai šiandien daugumai yra tapę pagrindiniu informacijos šaltiniu. Neretai portalo administravimui yra ieškomi žmonės, kurie galėtų užsiimti portalo vystymu, sklaida, medžiagų portale talpinimu, redagavimu. Norint administruoti internetinį portalą, nebūtina dirbti įstaigoje – pakanka turėti kompiuterį namuose. Tai įdomus, dinamiškas darbas, kuriame būtina domėtis interneto aktualijomis bei pasižymėti raštingumu.

Klientų aptarnavimas

Manote, kad klientų aptarnavimas galimas tik akis į akį su juo susitinkant? Netiesa. Įsivaizduokite kompaniją, kuri turi klientų iš viso pasaulio. Kuo daugiau kompanija turi klientų, tuo daugiau klausimų ar užsakymų iš įvairių pasaulio šalių yra gaunama. Pavyzdžiui, kompanija, esanti JAV, nespėja aptarnauti klientų iš Europos ar Azijos. Tokiems atvejams neretai samdomi žmonės, kurie gyvena tam tikrame regione ir moka vietinę ar net kelias kalbas. Bendrovės atstovas, aptarnaujantis klientus, gali dirbti iš namų ir tikrai neblogai užsidirbti.