Vis didesnė dalis pasaulio turto priklauso vyresnio amžiaus moterims, tokioms kaip E. Prichard. 1989 m. JAV namų ūkiai, kurių galva buvo moteris, paprastai būdavo skurdesni už vidutinius. Tačiau 2019 m. moterų valdomi namų ūkiai net 20 proc. turtingesni. Iš dalies taip yra dėl to, kad šiandienos vyresnės moterys dažniau negu jų mamos ir močiutės darė karjeras. Bet nemažą vaidmenį atlieka ir paveldėtas turtas – o metams bėgant jis taps dar svarbesnis.

Tyrimų įmonė „Cerulli“ skaičiuoja, kad iki 2042 m. vien JAV naujiems savininkams atiteks apie 68 trln. dolerių, labiausiai dėl to, kad „kūdikių bumo“ kartos atstovai pamažu išmirs. Didelė dalis turto atiteks našlėms, kurios heteroseksualiose porose dažnai būna jaunesnės ir gyvena ilgiau negu sutuoktiniai. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)