Kovo 4-ąją JAV senatoriaus Johno Barrasso interneto puslapyje paskelbtas 40-ies jo ir kolegų kreipimasis į prezidentą Joe Bideną greitai skelbti naujas sankcijas projekte „Nord Stream-2“ dalyvaujančioms kompanijoms. Senatoriai laiške kritikavo Valstybės departamento vasario 19 dienos pranešimą apie jau taikomas sankcijas, kaip trūkumą nurodę jame tepaminėtą vieną projekte dalyvaujantį rusų laivą-vamzdžių klojėją „Fortuna“ bei jo savininkę kompaniją „KVT-Rus“, nors viešojoje erdvėje galima rasti informacijos apie daugiau projekte dalyvaujančių bendrovių.

Europos parlamento (EP) deputatas, didžiausios Europos liaudies partijos frakcijos lyderis vokietis Manfredas Weberis interviu žurnalui „Der Spiegel“ kovo 6-ąją prabilo apie reikalą paversti dujotiekį politiniu instrumentu santykiuose su Maskva. Esą, kai/jei iš Vokietijos vyriausybės neišeina išsimušti Europos interesų neatitinkančio „Nord Stream-2“ tiesimo stabdymo, Europos Sąjungai (ES) dera taikyti argumentą, kad jis neims veikti pilnu pajėgumu, jei Kremlius negrįš prie partneriškų santykių su Vakarais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)