„Ar žinojai, kad pasaulyje vien tiktai padirbtų prekių platintojai per metus vidutiniškai uždirba apie 1,4 trilijoną, o iš narkotikų verslo „tik“ apie 600 milijardų?“, – būtent nuo šito buvusio vieno ilgamečio Lietuvos Muitinės departamento vadovų bei Europolo atstovo pamesto klausimo subrendo idėja pasidomėti netradicinės ir daugeliui mažai pažįstamos kontrabandos užkulisiais.

Pasakojama, kad aukštosios mados sostinėje – Italijoje – toks verslas įtakingiausiems ryškiausiai Europoje veikiančios Neapolio mafijos „Gomorrah“ klano atstovams kasmet padeda susižerti milijardus eurų. Jie kontroliuoja atokesnėse Italijos miestų vietose esančius pogrindinius fabrikus, kuriuose ne tik kinai, bet ir kitų šalių žmonės už grašius ištisą parą siuva garsiausiais mados ženklais pažymėtus drabužius, rankines bei kitus gaminius.

Šį kartą pristatome pasakojimą apie ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje itin paplitusį, tačiau retai eskaluojamą padirbtų mados prekių kontrabandą ir jų vartotojų filosofiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)