Firma ieško investuotojo, turinčio patirties su ankstyvosios stadijos technologijų investicijomis, kuris galėtų įnešti pradinius 30 milijonų dolerių, interviu sakė „IAI“ verslo plėtros viceprezidentas Hezi Israelis. Pasak jo, bus sukurta bendra įmonė, kuri toliau finansuos startuolius.

Per dvejus ar trejus metus „IAI“ planuoja surinkti net 200 milijonų dolerių finansavimą, kad paspartintų naujų įmonių kūrimą, teigė H. Israelis.

Izraelis gali pasigirti klestinčia technologijų industrija, kurios sėkmė susijusi su karinėmis ir valstybės valdomomis gynybos kompanijomis, kasmet paruošiančiomis šimtus inžinierių, kurie savo žinias toliau naudoja kurdami verslą įvairiose industrijose.

„Kalbant apie jūros ir oro apsaugą, esame patys geriausi ir galime mesti iššūkį bet kam, – teigė jis. – Kitos sritys nėra mūsų kompetencija. Taigi esame pasirengę atverti kiemo vartus.“

„IAI“, kurios pajamos 2019 m. siekė 4,1 milijardo dolerių, daugiausia dėmesio teikia kariniams tikslams skirtų palydovų, radarų sistemų ir dronų kūrimui. Per pastaruosius 18 mėnesių kompanija pasirašė porą partnerystės sutarčių tokiose srityse kaip aviacija ir žemės ūkio technologijos.