Butas Meifere, kuriame kadaise gyveno Onassių šeima, buvo nupirktas už 18,6 milijonų svarų (24,4 mln. USD) – maždaug 26 proc. mažesne už pradinę kainą, teigiama sandoriui tarpininkavusios agentūros „Wetherell“ pranešime. Pirkėjui iš Artimųjų Rytų prireikė mažiau nei 24 valandų susitarti dėl turto, esančio Grosvenoro aikštėje 47, įsigijimo.

Prašmatniausiuose Londono rajonuose esančių apartamentų pardavėjams sunkiai pavyksta iškovoti norimą kainą po to, kai virusas sutrikdė prasidėjusį rinkos atsigavimą. Pasak brokerio Knighto Franko, per tris mėnesius iki liepos kainos sumažėjo 1,7 proc. – ir tai po didžiausio nuosmukio balandį, kai visoje šalyje buvo paskelbtas karantinas ir kilo pasaulinė finansų krizė.

Keliems laimingiesiems tai reiškia neeilinę galimybę.

„Ypatingai turtingi pirkėjai iš viso pasaulio šiuo metu siekia įsigyti tokio tipo trofėjinių apartamentų Meifere“, – pranešime teigė „Wetherell“ įkūrėjas Peteris Wetherellas.

Septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose butas buvo Artemis Onassis ir jos vyro Theodore’o Garoufalidiso Londono namais ir madingu susitikimų centru kitiems šeimos nariams bei draugams, įskaitant Artemis brolį, laivybos magnatą Aristotle’į ir jo žmoną Jacqueline Kennedy Onassis.

Atnaujinus ir sugrąžinus buvusią šlovę, rūmų didybe dvelkiantis, Jurgio epochos stiliumi įrengtas butas – su balkonu, keliomis svetainėmis, penkiais miegamaisiais, biblioteka ir baru – galėtų būti vertas iki 30 milijonų svarų, teigiama „Wetherell“ pranešime.