1. Užsidirbkite papildomai vairuodami su „Uber“

Jei mėgstate vairuoti ir susitikti su žmonėmis, „Uber“ yra gana įdomus būdas atlikti abu šiuos dalykus ir gauti užmokestį. Aš visada mėgstu kalbėtis su savo „Uber“ vairuotojais ir pastebėjau, kad jie yra tik paprasti žmonės, tokie kaip jūs ir aš, kurie tiesiog uždirba papildomų pinigų naudodami „Uber“. Daugelis žmonių, kuriuos sutikau, dirba ne visą darbo dieną, kad užsidirbtų pinigų. „Uber“ vairuotojai uždirba daug pinigų piko metu, kai reikia važiuoti daugybei žmonių.

2. Paverskite fotografiją verslu

Jei viena didžiausių jūsų aistrų yra fotografija, tai jūs turite didžiulį pajamų potencialą. Naudodamiesi fotografija galite užsidirbti pinigų sukurdami savo fotografijos kursą. Taip pat yra daugybė skirtingų fotografijos rūšių. Pavyzdžiui, maisto fotografija, mobilioji fotografija, gatvės fotografija, kelionių fotografija ir kt. Jūs taip pat galite užsidirbti parduodami savo nuotraukas įvairiose svetainėse, kurios gali jums sumokėti autorinį atlyginimą kiekvieną kartą, kai jūsų nuotraukos atsisiunčiamos.

3. Išmokite kurti ir redaguoti vaizdo įrašus

Vaizdo įrašų paklausa yra didžiulė. Svetainėms, įmonėms ar tiesiog žmonėms, tokiems kaip jūs ir aš, vaizdo įrašai reikalingi dėl įvairių priežasčių. Jie taip pat moka didelius pinigus už tai – nes ne pati lengviausia užduotis yra padaryti puikų vaizdo įrašą. Jei mėgstate fotografuoti akimirkas ar kurti vaizdinius dalykus, tada vaizdo įrašų kūrimas ir redagavimas yra tai, iš ko galite pasimėgaudami uždirbti pinigus.

4. Kurkite grafiką ir logotipus

Jei esate kūrybingas žmogus ir jums patinka dalykai, kurie susiję su dizainu, privalote pagilinti žinias ir išmokti kurti logotipus ir grafiką svetainėms. Paklausa yra didelė, verslo ir svetainių savininkai turi išsiskirti ir būti unikalūs. Norint sukurti puikų turinį, reikalinga vaizdinė grafika, padedanti paaiškinti turinį ir išsiskirti. Svarbiausia gerai mokėti tai, ką darote, ir tada atlikti savo darbą. Turint svetainę, reikia grafikos ir paveikslėlių, kad ji būtų jauki ir išsiskirtų. Visa tai kainuoja daug pinigų.

Asociatyvi nuotr.

5. Mokykite kalbos internetu

Internetinis mokymas yra ant bangos. Man patinka tokia nuotolinė kalbos mokymo idėja, o jei jūs esate specialistas, tai jums lengva padaryti. Nuostabu, kaip internetas leidžia mums tai padaryti. Jei mokate egzotiškesnių kalbų, vertėtų reklamuotis ir mokyti internetu. Kartais žmonės nebūtinai nori idealiai išmokti kalbos. Kaip žinome kalbos mokymasis lavina smegenis, gerina atmintį, o be to tai labai įdomu, nes gali susipažinti ne tik su kalba, bet ir tos šalies kultūra.

6. Kurkite internetines svetaines

Žiniatinklio dizaineris yra neįkainojamas svetainių savininkams. Mes norime, kad mūsų svetainės atrodytų puikiai, bet nežinome, kaip tai padaryti. Taigi mes samdome dizainerį. Turiu pasakyti – norėčiau, kad mokykloje per informatikos pamokas, mus būtų mokinę kurti internetines svetaines. Tai nepaprastai naudingas įgūdis. Mes kartais mokame maždaug 50 eurų už 10 minučių, kad pakeistų ką nors paprasto mūsų internetinėje svetainėje. Išties nuostabus dalykas kuriant interneto svetaines yra tas, kad viską gali išmokti pats ir visai nereikia grįžti į mokyklą. Žmonėms nerūpi, ar turi mokslinį dizainerio išsilavinimą, jiems rūpi tik tai sr mokate gerai atlikti darbą, ar gali jumis pasitikėti.

7. Pasigaminki rankdarbių, kuriuos galėtum parduoti „Etsy“

„Etsy“ yra gana šauni vieta įsigyti unikalių rankų darbo gaminių. Tai yra populiaria internetinė rinka. Jei jums patinka gaminti rankomis tai pirmyn. Tai gali būti bet kas – nuo karolių iki medinių šaukštų, galite uždirbti daug pinigų iš prekių, pardavę jas Etsy.com.

8. Profesionalus sodininkas parduodantis savo produkciją

Sodininkystė yra nepaprastai populiarus dalykas. Mes vis mažiau ar daugiau judame link sveikesnio gyvenimo būdo, apimančio ekologiškų ir sveikesnių maisto produktų valgymą. Aš sakyčiau, kad ūkininkų produktų paklausa ateityje tik didės. Jei jums patinka sodas, tada pagalvokite apie tai, kaip galėtumėte uždirbti. Apsvarstykite galimybę įsteigti savaitinį ūkininkų turgų, kuriame būtų galima užsidirbti. Beje jei mėgstate auginti tulpes, galite pardavinėti ne tik pačius žiedus, bet ir jų svogūnėlius, išnaudokite viską.

Asociatyvi nuotr.

9. Sukurkite patinkančius vaizdo įrašus „Youtube“

Man labai patinka „Youtube“, nes tik įsivaizduokite, jūs galite sukurti vaizdo įrašą bet kuria tema ir jis galėtų sulaukti milijonų peržiūrų. Jei jūsų vaizdo įrašas yra paklausus – galite užsidirbti pinigų. „YouTube“ naudoja skelbimus, tą jūs jau žinote. O ar žinojote, kad vaizdo įrašo savininkas gauna pinigus kaskart spustelėjus ar peržiūrėjus skelbimą? Taigi akivaizdu, kad kuo daugiau jūsų vaizdo įrašų peržiūrės, tuo daugiau pinigų uždirbsite naudodami „YouTube“. Taip pat galite nukreipti žmones į svetainę „Youtube“ vaizdo įrašo aprašo laukelyje. Tikriausiai tai jau matėte. Galite nusiųsti žmones tiesiai į svetainę, kurioje jie gali nusipirkti tai už ką jums gali mokėti komisinių. Bet kokiu atveju, daugybė žmonių naudojasi „Youtube“ norėdami gauti reikiamą informaciją.

10. Dovanų krepšelio kūrėjas

Gauti dovanų krepšį, užpildytą gėrybėmis, yra kažkas įdomaus, o sulaukti specialios, išradingos asmeninės dovanos yra dar puikiau. Tačiau tik nedaugelis žino, kaip sudaryti gerai pagamintą dovanų krepšį, pripildytą dalykų, kuriuos kažkas tikrai įvertins. Galite parduoti savo paslaugą – asmeninių dovanų krepšelių formuotojas. Krepšeliai gali būti formuojami individualiai, atsakant į iš anksto paruoštą klausimyną, arba gali būti pasirenkami iš sąrašo. Krepšeliai gali vadintis:

„Sveikas kaip riešutas“ – į šį krepšelį būtų įtrauktos sveikatos ir mitybos knygos, žmogaus mėgstami vaisiai ir daržovės ir panašiai.

„Verslo vadovas“ – į šį krepšelį būtų įtraukta viskas, ko vykdomajam vadovui reikia, kad išliktų kelyje.

„Mažylio džiaugsmas“ – krepšelis skirtas vaikams. Juk žinote kaip sunku nupirkti dovaną ne savo vaikui, tai dažnai tampa iššūkiu, tai jei ši paslauga būtų kokybiškai teikiama, nukristų didžiulė našta nuo senelių, krikštatėvių, tetų ir dėdžių pečių. Galimybės yra begalinės. Be to, tai yra karjera, kuri gali tęstis visus metus, nes visada būna specialių renginių, tokių kaip gimtadieniai ir jubiliejai, valstybinės šventės.

Asociatyvi nuotr.

11. Virtualus asistentas

Pradėti virtualų asistento verslą galima greitai ir lengvai. Šiame nedidelio masto versle jūs padėsite kitų įmonių savininkams atlikti įvairias administracines užduotis, pradedant duomenų įvedimu ir kelionių užsakymu, baigiant tinklaraščių įrašų rašymu ir turinio planavimu socialinėje žiniasklaidoje. Tikrai atsiranda įmonės vadovų, kurie mielai rutininius darbus paskirtų asistentui, nei dirbtų patys.

12. Laisvai samdomas rašytojas

Laisvai samdomas rašytojas parengs tinklaraščių įrašus, standartinius dokumentus, ir kitokio pobūdžio rašytinį turinį svetainėms, žurnalams, internetiniams žurnalams, laikraščiams ir panašiai. Apsvarstykite galimybę pradėti šį nedidelio masto verslą, jei mėgstate rašyti ir tyrinėti.

13. Socialinės žiniasklaidos vadybininkas

Socialinės žiniasklaidos vadybininkai padeda įmonėms kurti, planuoti ir stebėti jų buvimą tokiose socialinės žiniasklaidos tinkluose kaip „Twitter“ , „Facebook“, „Instagram“ ir „LinkedIn“. Jūs būsite atsakingi už socialinės medijos turinio kalendorių valdymą, atsakymą į komentarus ir klausimus, vaizdų kūrimą ir kitas užduotis.

14. „Facebook“ skelbimų tvarkytojas

„Facebook“ skelbimai yra svarbi bet kurios įmonės rinkodaros strategijos dalis, ir jūs galite pradėti nedidelio masto verslą, valdantį tų įmonių skelbimus. Sukursite skelbimus, tvarkysite „Facebook“ reklamos biudžetą ir stebėsite jų veikimą analizuodami duomenis, pateiktus „Facebook Ads Manager“ informacijos suvestinėje. Jei jus tai domina, bet to nemokate, yra labai daug kursų, kurių metu galite įvaldyti šį įgūdį.

15. SEO konsultantas

Yra nemažai kursų, kuriuose galite išmokti SEO. SEO optimizavimas (Search Engines Optimization) – tai procesas, kurio tikslas yra padidinti vartotojų srautą svetainėje iš google organinės paieškos. Paieškos sistemos optimizavimas apibūdina metodą, kurį naudoja svetainių savininkai, norėdami pritraukti lankytojus į savo svetaines. Būdami SEO konsultantu, jūs eisite per įmonės tinklalapio turinį ir pateiksite pasiūlymų, kaip jie galėtų pagerinti savo paieškos sistemų reitingą ir sugeneruoti daugiau natūralios paieškos srauto.

Pavyzdžiui, jei esate įsitraukęs į grožį, galite sukurti svetainę apie grožio produktus. Tarkime, jūs įsitraukėte į natūralaus grožio produktus. Galite sukurti kursą, kuriame žmonės mokomi kurti, pavyzdžiui, savo organinius muilus, dezodorantus ir plaukų priežiūros produktus.
J. Tuzinaitė

16. El. pašto rinkodaros specialistas

Jei pradėsite nedidelį verslą kaip el. pašto rinkodaros specialistas, bendradarbiausite su kitomis įmonėmis kurdami el. pašto rinkodaros kampanijas. Užduotys gali apimti informacinių biuletenių formatavimą, aiškumo ir gramatikos korektūrą ir redagavimą, grafikos kūrimą arba stiprų raginimą veikti. Taip pat gali tekti tvarkyti el. pašto sąrašus, analizuoti statistiką ar rašyti pranešimus spaudai.

17. Vyresnio amžiaus žmonių priežiūra

Jei jums patinka dirbti, bendrauti su pagyvenusiais žmonėmis ir klausytis jų pasakojimų? Apsvarstykite galimybę būti senyvo amžiaus žmonių globėju. Kai kuriais atvejais galbūt galėsite atsivežti vaikus. Jie pagyvins pagyvenusio žmogaus dieną, o vaikai gaus papildomą „senelį“.

18. Tinklaraštininkas

Uždirbti pinigų kaip tinklaraštininkui yra geriausias dalykas. Tai puikus būdas užsidirbti už kūrybingumą ir pasidalinimą savo idėjomis. Jei nesate pasirengęs domėtis tinklaraščiais, galbūt norėsite sukurti „YouTube“ vaizdo įrašus, kad gautumėte patronuojamųjų pajamų.

19. Kursai internetu

Yra populiarių svetainių, kuriose žmonės eina pirkti kursų. Galite jiems sukurti kursą arba galite sukurti savo svetainę ir sukurtą kursą patys parduoti – tai duos daugiau pelno už pardavimą. Daugybė žmonių tai daro. Jie pradeda savo mėgstamos temos svetainę, o tada sukuria produktą, kuris padeda žmonėms daugiau sužinoti apie šią temą. Pavyzdžiui, jei esate įsitraukęs į grožį, galite sukurti svetainę apie grožio produktus. Tarkime, jūs įsitraukėte į natūralaus grožio produktus. Galite sukurti kursą, kuriame žmonės mokomi kurti, pavyzdžiui, savo organinius muilus, dezodorantus ir plaukų priežiūros produktus.

Jei visgi gebėjimų trūksta, galite patys lankyti kursus, kad pastiprinti žinias, o vėliau jas realizuoti parduodant ir iš to uždirbti. Pradėti savo verslą yra puikus būdas padidinti savo pajamas darant tai, kas nuoširdžiai patinka. Jums reikia daugiau smulkaus verslo idėjų moterims ar pagalbos, kaip pradėti savo verslą namuose? Kalbėkite apie tai garsiai, kuo daugiau aplinkos žinos jūsų norą, tuo daugiau idėjų sulauksite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją