Paviešinę informaciją prokurorai teigė, kad įtaria, jog gamtai padaryta žala yra tyčinė, galimai vykdyta siekiant išvengti mokesčių ir kitų turtinių nuostolių, o vėliau apie tai pasisakė ir aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

Popieriaus ir medienos pramonės grupės „Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis vėliau suorganizavęs spaudos konferenciją teigė į ją atėjęs atsiprašyti Lietuvos ir tikino apie teršiamą aplinką nieko nežinojęs.

Jis pažadėjo, kad bus kuriamas fondas Kuršių marioms padarytai žalai atlyginti, kurį administruos su bendrove nesusiję asmenys.

Vadovas taip pat patvirtino, kad sklendes, ko gero, naktį atsukdavo budintys valymo įrenginių operatoriai. Tiesa, į paviešintą situaciją netrukus sureagavo ir prekybininkai bei patys pirkėjai.

Socialinuose tinkluose pasirodė raginimai nebepirkti bendrovės produkcijos, o „IKI“, „Norfa“, „Rimi“, „Kesko Senukai“ bei kai kurie „Ikea“ partneriai taip pat teigė nebebendradarbiausiantys su šia įmone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)