Kol pati nepradėsi keistis niekas nepasikeis

Esate girdėję pasakymą – „gali pakeisti vietą, bet jei pats nepasikeisi, tai iš esmės niekas ir nepasikeis“? Ir tame yra daug tiesos, juk tam, kad kažkas pasikeistų reikia pradėti pačiam keistis ir tai tikrai neįvyksta stebuklingai metamas persiritus per kalendoriaus slenkstį. Reikia pradėti gilintis į save, suvokti save ir po truputį tobulinti. Na žinote – kurti savo geresnę versiją. Aš manau, kad savęs ieškoti nereikia, jūs jau esate, bet reikia save kurti toliau, lavinti, tobulinti, galbūt, gražinti. Jeigu jums kas nepatinka, visuomet galite tai pakeisti. Jeigu žmogus nieko nekeičia, vadinasi, pats taip nutarė. Visada yra du sprendimai, arba daugiau.

Pamilti save

Pirmas dalykas ką turite padaryti, mielos moterys, – pamilti save. Ir nesakykite, kad tai labai jau egoistiškai skamba, nes jei jūs pačios savęs nemylėsite, tai kaip galite tikėtis, kad jus mylės kiti, jei pačios negerbsite, tai ir kiti negerbs. Jei nuolat kartojate aplinkai, kad esate stora ir negraži, tai ilgainiui jie tuo patiki, nors gal jūs esate visai simpatiška. Ką komunikuosite, kokią žinutę apie save skelbsite – taip jus ir priims.

Moterys iš prigimties yra rūpestingos, bet dėl to dažnai save pamiršta, visų šeimos poreikiai iškeliami aukščiau savųjų. Reikia skirti laiko ir sau, tokio, kuris būtų tik sau. Atraskite dalykus kuriuos mėgstate, nežinote kaip atrasti? Tiesiog išbandykite ir pamatysite kas patinka, o kas ne. Aš niekada nemaniau, kad tapyba man patinka, kol nepradėjau tapyti ir tai – laikas skiriamas sau. Kai pradedi domėtis, gali atrasti daug įdomių užsiėmimų, o paieškai gali pakakti tik socialinių tinklų, kuriuose pilna visko, tik mokėk atsirinkti.

Palepinkime save grožio procedūromis, jei jau susiruošėte į kirpyklą, tai pasirinkite tokią vietą, kaip Dao spa, kur nereikia skubėti, kur plaukų spa atliekamas natūraliais aliejais, remiantis holistiniu požiūriu į žmogų, išeisite ne tik pagražėjusios išore, bet ir vidumi. Kai būsite laimingos ir pailsėjusios, pasaulis jums atrodys gražesnis, ir jūs pasauliui labiau patiksite. Kaip sakoma, visur su savimi galite nešiotis savo saulę.

Trečias aspektas – leiskit sau būti silpnai. Žinokite, kad stiprios moters stiprybė yra būti silpnai. Pasakykite sau – jei yra reikalas, galiu būti stipri, bet atėjau į pasaulį kaip moteris, todėl ir realizuoti save turiu kaip moterį. Iš tikrųjų moters stiprybė nėra gebėjimas santykiuose dominuoti, įžeidinėjimais, ultimatumais ir nurodymais, siekiant savo tikslų.
J. Tuzinaitė

Nesureikšminkite per daug to kas vyksta aplink

Antras svarbus aspektas – nesureikšminkite per daug to, kas nereikšminga. Čia ypač svarbus momentas santykiuose su vyrais. Neteisios tos, kurios galvoja, kad vyrams nerūpi santykiai. Vyrams rūpi santykiai, tik kiek kitaip, nei moterims. Labai geras pavyzdys – kaip moteris mato problemą ir kaip vyras? Moteris mato santykių problemą iš anksto. Buvo kažkurios pažinties metinės, o jis nenupirko gėlių – viskas – „tu manęs nemyli“. Vyrai neatsimena tų datų. Norite gauti gėlių – sufleruokite, kad artėja ta diena ir nebus problemų.

Supraskime, kad vyrai nenumato 15 žingsnių į priekį, o moterys tai geba. Jei vyras vėluoja grįžti pusvalandį ir neatsiliepia telefonu, o tuo metu lauke pūga, moteris gali iš karto prisigalvoti, kad įvyko avarija, vyras žuvo, reikia organizuoti šermenis, kaip reikė visus sukviesti, o siaubas – neturiu juodos suknelės, ką apsirengsiu, puola į ašaras, ir tada grįžta vyras randa apsiverkusią moterį. Ir iš kur jam suprasti kas čia įvyko? Moterys, nebandykite iš vyro padaryti ekstrasensų mūšio finalisto, jei kyla klausimas, norite kažko – pasakykite, taip bus paprasčiau, gausite ko norite, o svarbiausia nelaikysite savyje to negatyvo, kurį susikuriate pačios neišsakydamos savo jausmų ir minčių.

Leiskite sau būti silpnai

Trečias aspektas – leiskit sau būti silpnai. Žinokite, kad stiprios moters stiprybė yra būti silpnai. Pasakykite sau – jei yra reikalas, galiu būti stipri, bet atėjau į pasaulį kaip moteris, todėl ir realizuoti save turiu kaip moterį. Iš tikrųjų moters stiprybė nėra gebėjimas santykiuose dominuoti, įžeidinėjimais, ultimatumais ir nurodymais, siekiant savo tikslų. Nėra tai ir visos namų ūkio naštos užsikėlimas ant savo pečių. Ir ne buvimas motina nuosavam vyrui. Taip, stipri moteris dažniausiai padaro stulbinamą karjerą, bet tai visai nereiškia, kad ir namuose su antra puse ji gali bendrauti kaip vadovė su pavaldiniais.

Lietuvoje veikia klubai, į kuriuos priimamos tik moterys – moterų galimybių klubai, čia jos viena kitą palaiko, kuria verslus. Vyrai dažnai klaidingai mano, kad ten renkasi feministės, nelaimingos prieš vyrus nusiteikusios karjeristės, o iš tikro, ten susirenka kai prireikia stiprios, bet jautrios šeimos mamos, mokančios būti silpnos ir švelnios, tikros Moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)