Alkoholio problema, kuri egzistuoja visoms amžiaus grupėms ir kuri gyvuos dar ilgai ilgai. Apie tai rašysiu naudodamasi savo subjektyvia nuomone. Galiu pasidžiaugti, kad pati šios problemos neturiu ir net nenoriu turėti.

Kodėl man nereikia alkoholio? Keliu šį klausimą, kad suprasčiau, kuo aš esu kitokia, kad man to nereikia, o daugumai, beveik visiems, to reikia. Manau, kad mane vartoti alkoholį atpurtė vaikystės vaizdai: girtas tėvas ir pykčiai dėl to. Jau vaikystėje supratau, kad tai palaužia ne tik fizinę sveikatą, tačiau ir psichiką. Viso to patirti nenorėdama aš nusprendžiau, kad nevartosiu. Dar didesnį nenorą vartoti alkoholį paskatino neurologinė liga – tai epilepsija. Vartojant vaistus priepuoliai nepasikartojo daugiau nei 2 kartus ir dėl to džiaugiuosi. Tačiau suprantu, kad dėl alkoholio, kvaišalų vartojimo vėl galėtų pasikartoti.

Kadangi domiuosi psichologija, po truputį pradedu suprasti, kaip alkoholis veikia žmonių smegenis. Pastebėjau, kad alkoholio pavartoję žmonės atleidžia savo slopintus norus. Jie pradeda daryti tai, ką blaivūs užslopina dėl tam tikrų priežasčių, kaip nenoras nepritapti prie kitų, nenoras sulaukti pašaipų ir pan. Neblaivūs žmonės tampa drąsesni, agresyvesni, tačiau galima pastebėti ir tokių, kuriuos taip paveikia alkoholis, jog jie tiesiog „lūžta“ kažkur ant suoliuko.

Drąsesni žmonės nebijo išsiskirti iš žmonių būrio. Tą aš sugebu ir nevartojus alkoholio. Labai liūdna pirmakursių stovykloje stebėti aplink suolą geriančius žmonės, kol jie atjungs protą ir eis pašokti salėje, kur muzika jau pajungta nuo pat pradžios. Aš tiesiog šokau ten viena. Salėje nuo pat pradžių šokau viena ir jaučiausi daug laisviau nei tie kiti – geriantys alkoholį. Na, dėl fakto: šokau su pusbroliu, kuris irgi buvo blaivus.

Didžiuojuosi tuo, jog aš nevartoju ir net nevartodama kartais sugebu atjungti savo protą ir elgtis kvailai. Esu kartą naktį mieste atsigulusi ant takelio ir žiūrėjusi į žvaigždes, esu dariusi sukinukus ant žolės. Jaučiuosi visiškai laisva, nevaldoma visuomenės, darau, ką noriu, nebijau išsiskirti iš minios, todėl man vartoti alkoholį, kvaišalus ar rūkyti net neapsimoka, nes gaučiau tik vieną didelį minusą – sugadintą sveikatą. Linkiu to jaunimui, o senimą išgelbėti iš alkoholio liūno jau nebeišeitų niekaip, net pasitelkus pasirinkimo laisvę trikdančius draudimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)