Darijus save išdidžiai vadina PARDAVĖJU. Aktyviuose pardavimuose jis dirba daugiau nei 22 metus, kaip pats sako: „realiai nuo 19 metų pradėjau dirbti ir visa mano karjera susijusi su aktyviais pardavimais“.

Darijus taip pat vadovauja pardavimų komandai, organizuoja pardavimo, asmeninio tobulėjimo, finansinio saugumo ir laisvės mokymus. Mūsuose tokius žmones įprasta vadinti pardavimų guru, tačiau jis pats vengia šio pavadinimo sakydamas: „Guru vadinami išminčiai, jiems uždedama, šiek tiek, mistinė kaukė. Kad būti geru pardavėju, nereikia būti išminčiumi ar turėti mistinių galių, tiesiog reikia turėti teisingą nuostatą, žinoti pardavimų procesą, suprasti jį ir naudoti pagal „instrukciją“. Būtent, tai aš darau savo darbe, to mokau ir vesdamas pardavimų mokymus. Beje, mokymuose pateikiamas mintis taip pat reikia parduoti auditorijai, todėl man labiau patinka save vadinti PARDAVĖJU“.

Labiausiai Darijaus Strimaičio mokymų dalyviai akcentuoja tai, kad pardavimų sritis atskleidžiama kitu kampu ir per praktiką, pateikiant netradicinius pardavimų variantus.

Darijus Strimaitis

– Darijau, kas, anot jūsų, yra darbas už komisinį atlygį?

– Dažniausiai tai tam tikras procentas nuo tavo pardavimų apyvartos arba sugeneruoto pelno. Labai dažnai šis atlygio būdas stabdo žmones. Jiems komisinis atlygis asocijuojasi su nesaugumu. Tačiau tiesa yra ta, kad komisiniai ir nesaugumas neturi nieko bendro vienas su kitu. Tiesą sakant, komisiniai – tai vienintelis būdas sukurti finansinį saugumą tau ir tavo šeimai.

– Ar dažnai sutinkate žmonių, kurie jums sako, kad niekada negalėtų dirbti už komisinius, nes tai nesaugu?

- Žinoma, ir mano reakcija visada ta pati: apie ką tu kalbi!? Tavo visas gyvenimas paremtas komisiniais. Tu savo vaikui duodi saldainį ir jis tau nusišypso, pasako ačiū ir duoda bučkį. Tu jautiesi gerai – tai irgi komisiniai... Kiekvieną kartą, kai jautiesi laimingas – tai komisiniai. Tai – atlygis už tai, ką padarei. Supranti, gyvenime nėra garantuoto atlyginimo. Nesvarbu, ką tau sako tavo darbdavys, jeigu tavo įmonė, kurioje dirbi patirs sunkumų, tavo alga juos patirs taip pat.

- Tai jūs sakote, kad garantuoto atlyginimo nėra?

– Jeigu galvojate, kad jūsų alga suteikia garantijas, tai žinokite – nėra jokių garantijų. Niekur ir niekada... Jeigu tuo netikite, prisiminkite paskutinę ekonominę krizę. Kiek žmonių, kurie turėjo garantuotus atlyginimus, buvo atleista... Ir taip yra ne tik Lietuvoje. Visa pasaulio ekonomika sukasi ant komisinių. Visas pasaulis, visos sritys reikalauja parduoti, gaminti, kurti vertę. Tavo sveikata, jos irgi niekas tau negarantuos. Valstybė gali tau suteikti nemokamą gydymą, bet ne sveikatą. Sveikata yra komisiniai už tai, kad rūpiniesi savimi, savo mintimis. Ką tu valgai, kiek tu geri vandens, kiek judi – tokią sveikatą ir turi. Kitaip sakant, tokius komisinius ir gauni. Taip yra visur, kur bepažvelgsi...

– Turbūt visur pardavimuose yra dirbama už komisinius?

– Jeigu dirbi pardavimuose, čia tau moka arba už tavo sugeneruotus pardavimus, konkrečiai už parduotus vienetus, arba moka procentą už tavo sugeneruotą pelną. Dar gali būti kažkokia šių dviejų variantų kombinacija. Pabrėšiu, kad visiems yra mokama būtent taip. Daugelis tik vadina tai atlyginimu ar alga, kad jie jaustųsi saugūs, arba, kad kiti jaustųsi saugūs. Galime vadinti tai kaip norime, tačiau tiesa ta pati – visiems mokama už sukurtą vertę ir sugeneruotą pelną.

Net pozicijose, rodos, nesusijusiose su pardavimu, tokiose kaip elektrikas ar patalpų valytojas. Net ir čia, mokama už tai, kad jie sukuria kompanijai vertę ir pelną. Jeigu kompanija negaus pelno, dings ir atlyginimas. Kas nutinka, kai kompanija neuždirba pakankamai? Kompanijai nėra kuo dalintis ir pirmi žmonės, kurie atleidžiami, yra tie, kurie dirba už algą.

Dirbantys už komisinius dirba toliau, nes jie generuoja apyvartą. Todėl, tiems kas dirba už algą, nereikėtų užmigti... Jie turėtų suprasti, kad alga yra tie patys komisiniai. Garantijų čia tiek pat, kiek dirbant už komisinius. Nei daugiau, nei mažiau... Tą patį momentą, kai nustosi, kurti vertę ir pelną kompanijai, dings ir tavo alga.

Mano nuomone, kiekvienas turėtų aiškiai suprasti ir tai, kad dirbdamas už fiksuotą algą jis parduoda savo laiką. Tarkime, žmogus uždirba 1000 € per mėnesį. Jo darbo valandos nuo 9 iki 17 val., 8 val. per dieną, vadinasi per savaitę jis dirba 40 val., o per mėnesį 160 val. 1000€/160val. Gaunasi, kad per valandą jis uždirba 6,25 Eur. Savo gyvenimo valandą, tą valandą, kuri jau daugiau niekada negrįš, jis parduoda už 6,25 €.

Nežinau, kaip jums, bet man skamba nekaip... Aš manau, kad mano gyvenimas vertas kur kas daugiau. Būtent tai mane paskatino imtis darbo komisinių pagrindu. Aš nenoriu pardavinėti savo laiko už grašius. Aš noriu pats nuspręsti, kiek mano valanda kainuoja. Noriu panaudoti visą savo potencialą ir uždirbti tiek, kiek esu vertas, o ne tiek, kiek, kažkieno manymu, verta mano užimama darbo vieta.

Todėl ir teigiu, kad komisiniai yra vienintelis būdas užsitikrinti finansinį saugumą ir laisvę sau ir savo artimiesiems. Parduok daugiau nei bet kas kitas, daryk tai kuo ilgiau ir tada tik įvardink, ko nori, kokio paaukštinimo sieki, tu gausi viską. Tokiam žmogui, kaip sako „tik žvaigždės riba“.

- Kas, jūsų nuomone, svarbu pardavimuose ir ko palinkėtumėte skaitytojams?

- Tu turi parodyti, ko esi vertas, parodyti, kad esi kitoks nei daugelis konkurentų ar bendradarbių, su kuriais tu dirbi. Parduok daugiau, pasiimk dar didesnius komisinius, tapk nepakeičiamai vertingas savo kompanijai. Būtent čia yra pinigai, paaukštinimai ir visos kitos gėrybės.

Vertės kūrimas yra kritiškai svarbus. Generuok pelną ir būsi apdovanotas. Tu gausi savo komisinius pinigine išraiška ir tuo pačiu tu gausi dar kai ką, kas svarbiau nei pinigai – pasitikėjimą savimi. Kuo daugiau vertės sukuri, kuo daugiau parduodi, kuo daugiau sandorių užbaigi sėkmingai, tuo labiau esi įsitikinęs, kad gali dar daugiau. Kiti pardavimai darosi vis lengvesni ir lengvesni. Kai parduodi vis daugiau, tavo pasitikėjimas savimi vis labiau auga. Rodos, visi tau pradeda sakyti TAIP. Ir šis pasitikėjimas savimi taip pat yra komisiniai. Tu jautiesi gerai, jautiesi užtikrintas, tu jautiesi sėkmingas. Tai komisiniai. Gal net vertingesni nei pinigai. Todėl kurk vertę, didesnę nei kiti kuria, daryk tai pastoviai ir gausi viską ko tik nori.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją