„Vladimiro Konevo knyga „Prakeikti ir užmiršti“ Rusijoje dar neuždrausta. Joje publikuojamas ištisas sąrašas Sovietų Sąjungos didvyrių, kuriems po karo buvo atimti didvyrių vardai, o jie patys nuteisti už siaubingus nusikaltimus: masinius prievartavimus, pedofiliją, masines žudynes. Jie stebėdavosi, kodėl iš jų atimamos didvyrių žvaigždės. Per karą už tai, ką jie padarė, juos apdovanojo, o karui pasibaigus jiems atimamos visos privilegijos, nuplėšiamos žvaigždės ir jie paskelbiami nusikaltėliais. Toks kariavimo „būdas“ visais laikais buvo būdingas Rusijos armijoms“, – kalbėjo A. Nevzorovas.

Žiauriausi – buriatai?

Tačiau pasigirsta tokių teorijų, esą etniniai rusai ne tokie žiaurūs. Daugelis Ukrainos gyventojų, kuriems teko būti okupuotose teritorijose, tvirtina, kad patys žiauriausi yra buriatai.

Ukrainos naujienų agentūra „Unian“ paskelbė, kad Bučos miestą okupavus Rusijos pajėgoms belaisvių, pakliuvusių į okupantų rankas, likimas priklausė nuo to, kokios tautybės „orkų“ rankas jie pakliūdavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)