Savanoriai psichologai šiuo metu stengiasi padėti Rusijos karių išprievartautoms moterims, vyrams ir vaikams. Kyjive gyvenanti psichoterapeutė Aleksandra Kvõtko yra viena iš penkių savanorių, dirbančių Ukrainos ombudsmeno įsteigtoje vadinamojoje karštojoje linijoje. Ji ne tik padeda žmonėms telefonu, bet ir susitinka gyvai. Psichoterapeutės teigimu, šiuo metu svarbiausia būti šalia tų, kurie patyrė siaubingą traumą, kad jie nepasiduotų ir nepaliktų pasaulio visam laikui.

Aleksandros Kvõtko telefonas „raudonuoja“ jau visą mėnesį: jis skamba ir dieną, ir naktį. Skambina aukos ir jų artimieji.

„Mūsų karštoji linija pradėjo veikti balandžio 1 d. Per kitas dvi savaites vien į mane kreipėsi 103 žmonės: moterys, vaikai, vyrai. Pirmosios prievartavimo aukos pradėjo bendrauti su mumis po Kyjivo srities išlaisvinimo. Praėjo trys ar keturios dienos ir [telefonas] pradėjo skambėti, tačiau tuo viskas nesibaigė. Be Kyjivo srities gyventojų, skambina ir Chersono srities gyventojai, ypač merginos, kurias kareiviai jėga išvežė iš kaimų“, – sako pašnekovė.