Aprašydamas tokio tipo politikus psichoanalitikas H. D. Laswell. tvirtino, kad klinikinės studijos gali padėti geriau juos suprasti. H. D. Laswell nurodo, kad šiems politiniams lyderiams valdžia tapo kokio nors nevisavertiškumo kompensavimu, leidžia aukštinti save ir taip „pakelti“ menką savivertę. Žmonės, priskirtini šiam tipui, pasižymi cinizmu, klastingumu, noru manipuliuoti kitais. Jie nuolat reiškia pasmerkimą, griežtai pertraukinėja kitus, gestais, mimika, balso tembru ir kalbos stiliumi rodo, kad yra svarbiausi, vadovaujasi visiškai ar tik iš dalies įsisąmonintu įsitikinimu, kad tol neįgys asmeninės vertės, kol kiti nepaklus.

„Prezidentas elgiasi, – rašo anglų žurnalistas B. Judah apie Rusijos prezidentą V. Putiną, – lyg blizgėtų. Aplink jį vyrauja tyla. Suaugusių vyrų balsai pakinta, kai jis pradeda su jais kalbėtis. Jie stengiasi kalbėti kuo tyliau. Jų veidai tampa iškilmingi. Jie žvelgia žemyn – nervinasi ir įsitempia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)