„Delfi Plius“ redakcija dalinasi šia istorija siekdama paskatinti žmonės išdrįsti kalbėti apie jų ar kitų asmenų patiriamą seksualinę prievartą. Tik tada seksualiniai nusikaltėliai stos prieš teisingumą.

Du šios istorijos antiherojai, Michailas ir Lena (visi vardai ir įvykių vieta pakeista, atsižvelgus į vaikų interesus – redakcijos pastaba), susipažino 1993 metais ir po dešimties metų susituokė. Pirmasis vaikas – Pavelas – gimė 2007 metais, duktė Viktorija pasaulį išvydo po dvejų metų.

Siaubinga šeimos istorija, sukrėtusi daug ką mačiusius prokurorę, teisėją, advokatą ir kitus dalyvius ir pasibaigusi teismo nuosprendžiu šį pavasarį, prasidėjo dar 2010–2011 metais.

Apygardos prokurorė Lea Piachkel per savo ilgą karjerą yra regėjusi daugybę nemalonių istorijų. Pasak jos, ši byla buvo viena iš bjauriausių. Be vaikų kentėjimų, ji kelia ypatingą pasišlykštėjimą dėl to, kad motina daugelį metų matė, kas daroma jos vaikams, bet nesiėmė jokių veiksmų.

„Tokiu savo nesikišimu motina sąmoningai moraline prasme sudarė sąlygas tėvui daugybę kartų 2013–2019 m. prievartauti jų bendrus vaikus“, – teigia L. Piachkel ir priduria, kad per visą jos praktiką tai antras panašus atvejis, kai motina atlikdavo išorinio stebėtojo vaidmenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)