Pagal plačiausiai paplitusią versiją Atlantas dalyvavo titanomachijoje, titanų kare su Olimpo dievais. Po dešimties metų galynėjimosi titanai gavo į kaulus, Olimpo dievams atiteko Žemės planeta. Titanai gi nutremti į Tartaro požemius.

Laikui bėgant visus išlaisvino, išskyrus nabagą Atlantą. Jam, kaip titanų lyderiui, Olimpo dievų lyderis Dzeusas ant pečių užkrovė dangaus skliautą ir prisakė laikyti iki dabar. Atlantas kaip ir mėgino sudaryti sandorį su į 12 žygdarbių išsiruošusiu Herakliu, bet tas dangaus skliautą paturėjo tik kurį laiką, kol Atlantas suvaikščiojo auksinių obuolių iš hesperidžių saugomo sodo (11 žygdarbis).

Kaip ir nieko asmeniško.

„Savo ruožtu“ Azija, viena iš net trijų tūkstančių okeanidžių (Okeano ir Tetijos atžalų), buvo kokio nors vandens telkinio (šaltinio, upės, ežero...) globėja.

Šiuolaikinės antikinių nutikimų interpretacijos nestokoja ironijos – pavyzdžiui, dangaus skliauto laikymas perfrazuotas į transatlantinę lyderystę. „Tik“ vandens telkinių globėjos, taigi ir Azija virto apskritai velniai žino kuo. Išeitų, antikinė mitologija įžvalgiai žmoniją išdūrė jau XXI amžiuje. Į ką nurodo aktualiausi reikalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)