„Vaikštinėjant po Kijevą, nesunku pastebėti gerėjančio gyvenimo požymius (...) Nepaisant konfliktų tarp Ukrainos politikų, šalies ekonomika auga sparčiais tempais ir į šalį plūsta užsienio investicijos (...) Nekilnojamojo turto kaina per 12 paskutinių mėnesių išaugo 60 proc. Vartojimo augimas nuo 2003 metų skaičiuojamas dviženkliais skaičiais (...) Praktiškai tuščioje vietoje pradėjęs kurtis Ukrainos bankinis sektorius dabar auga greičiausiai Europoje (...) Aišku, greitai augant ekonomikai, laimi ne visi. Daugelis paprastų piliečių priversti kovoti dėl išlikimo, mokėti kyšius policininkams, gydytojams, net mokytojams (...) Esama rizikos, kad nesiliaujančios politinės pjautynės gali pradėti trukdyti ūkio augimui, jei vėluos ar nebus priimti svarbūs įstatymai (...) Kaip pastebėjo „Porche“ pardavimų vadybininkas Sergejus Koroliovas, žmonės pamažu ima suprasti, kad politika – sau, o verslas – irgi sau“.

* * *

Tepraėjo septyneri metai ir nerūpestingo optimizmo neliko nė kvapo, verslo savaitraščio 2007 metais prognozuota rizika „atskrido“ iš pusės, kurios ne tik ukrainiečiai niekaip nesitikėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)