Gauja iš Lietuvos Airijoje praėjo veikti dar 2010-ųjų metų pradžioje ir ilgą laiką sugebėjo laikytis šešėliuose. 

Tam itin padėjo vietinių nusikaltėlių karai. Būtent tuo metu, kai Lietuvos nusikaltėliai tyliai dirbo siekdami įsitvirtinti užsienyje, Gerrio Hutcho ir Chrisčio Kinahano vadovaujami vietiniai karteliai buvo įsitraukę į kruviną karą. Skaičiuojama, kad per pastarąjį dešimtmetį šis karas nusinešė 18-os žmonių gyvybes. Būtent tai nukreipė airių policijos dėmesį.

Teisėsaugos akiratyje gauja iš Lietuvos atsidūrė maždaug 2015 m., kai sėkmingai sudorojo konkurentus ir tapo vieni iš pagrindinių heroino tiekėjų šalyje. 

Nuo tada jie sukūrė ne tik itin rafinuotą narkotikų platinimo schemą, bet į ją prievarta įtraukė dešimtis jaunų, neturtingų ir laimės svetimose šalyse ieškojusių lietuvių. 

Be to, gaujos nariai brutaliai dorojosi ne tik su konkurentais – išpuolis buvo surengtas ir prieš juos sekusį Airijos pareigūną. Manoma, kad gaujos vadeiva susijęs ir su itin įžūliu nusikaltimu tėvynėje – sudegintu Plungės politiko valdininko. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)