Pirmadienis

Dalis pirmadieniais jaučiasi prastai po audringo savaitgalio, todėl mielai liktų šią dieną namuose, rašo „The Economist“. XVIII a. ir XIX a. pr. žmonės atlygį už darbą gaudavo šeštadieniais, todėl pravaikštos pirmąją naujos darbo savaitės dieną buvo tokios dažnos, kad jas netgi vadindavo šventuoju pirmadieniu, kuris iš tikrųjų beveik prilygavo antrajam sekmadieniui.

Žvelgiant iš darbinės perspektyvos, pirmadienis įprastai būna ta diena, kai vyksta susirinkimai ir posėdžiai, kuriuose aptariami prasidėjusios savaitės prioritetai ir tikslai. Taigi puiki mintis pirmadienį vykti į ofisą, o laiką darbui namuose skirti kitomis dienomis. Be to, entuziazmo pademonstravimas vadovui pasirodant darbe pirmąją savaitės dieną – puiki mintis.

Antradienis

Daliai mintis dirbti iš namų antradienį gali pasirodyti netinkama, nes tokiu būdu savaitė padalinama į dvi nelygias dalis. Vis dėlto, nepaisant šio aspekto, ši diena kuo puikiausiai tinkama darbui iš namų. Kažin ar gali būti kas malonesnio nei galimybė pro langą stebėti į darbą skubančius žmones, sėdint su chalatu ar pižama ir gurkšnojant rytinę kavą.

Trečiadienis

Nuotolinis darbas trečiadieniais patiktų Hercule’ui Poirot, detektyvų karalienės Agathos Christie sukurtam personažui, dievinančiam simetriją ir tvarką: dvi dienos – darbui iš biuro, diena namuose, dar dvi dienos biure ir dvi savaitgalio dienos. Panašu, kad daugeliu atvejų toks pasirinkimas labai tinkamas. Be to, labai tikėtina, kad jūsų darbovietė palankiai žvelgs į tokį jūsų pasirinkimą, nes pirmadieniai ir penktadieniai neabejotinai yra populiariausių viršūnėje.

Ketvirtadienis

Nors toks variantas suskaido savaitę netolygiai kaip ir antradienis, idėja dirbti iš namų ketvirtadieniais turbūt pasitenkinimo sukels mažiau: išvengę varginančios kelionės į darbą ketvirtadienį, penktadienį turėsite vis tai įveikti. Vis dėlto toks pasirinkimas turi viena neabejotiną privalumą: jei ketvirtadienį dirbsite iš namų, apie savaitgalį galite pradėti galvoti jau trečiadienio vakarą.

Penktadienis

Kaip ir pirmadienis, šis pasirinkimas kelia per daug įtarimų. Kolegos gudriai šypsosis ir pirštais rodys kabučių ženklą, kai sakysite, kad penktadieniais jūs dirbate iš namų. Tikėtina, kad iš vadovų sulauksite skambučių skirtingu metu penktadienį ir bandymų įsiklausyti į galimai fone pajūrio ar golfo lauko skleidžiamus garsus.

Taigi neverta rizikuoti ir veltis į tokį įtarinėjimų kupiną žaidimą. Patingėti progos nepraleidžiantieji seniai yra pastebėję, kad penktadieniai ofise būna kupini didesnio atsipalaidavimo: kolegos kartais užtrunka pietaudami, niekas neužduoda pernelyg daug klausimų, jei neranda jūsų prie darbo stalo 15 val. Taigi jei iš esmės jūsų tikslas dirbti kuo mažiau, penktadieniais eikite į ofisą, nes ši diena ofise savaime reiškia mažiau darbo, o darbui namuose pataupykite kitas dienas. Jei vis dėlto esate sąžiningas ir atsidavęs darbuotojas, norintis pelnyti daug dirbančio žmogaus reputaciją, nuotoliniam darbui penktadienio taip pat nesirinkite.

Tiesa, dalis įmonių gali suteikti progą iš namų dirbti net dvi dienas per savaitę, o tai reikštų dešimt galimų kombinacijų. Jei norite išvengti nereikalingų įtarinėjimų, nesirinkite pirmadienio ir penktadienio ar ketvirtadienio ir penktadienio kombinacijų nuotoliniam darbui, o štai antradienis ir ketvirtadienis gali būti puikus pasirinkimas, nes tai reikštų, kad ofise pasirodote ir esate matomas kas antrą dieną.

Dar vertėtų nepamiršti apie lankstaus darbo grafiko galimybę. Ankstyvieji paukšteliai gali džiaugtis galimybe darbo dieną pradėti 8 val. ir baigti 16 val., skirdami likusias dienos valandas laisvalaikiui. Vis dėlto daugelyje įmonių vadovai pradeda dieną taip pat anksti, o tai reiškia, kad ankstyviausieji rizikuoja gauti didžiausią darbo krūvį. Jei darbo dieną pradėsite vidurdienį ir baigsite 20 val., gali būti, kad po 18 val. jūsų jau niekas netrukdys ir galėsite ramiai pavakarieniauti ir pažiūrėti mėgstamą serialą per „Netflix“. Taisyklės nuolat keičiasi, taigi ir galimybės jomis pasinaudoti vis kitokios. Tampa aišku, kad norėdami maksimaliai gerai gyventi nuotolinio darbo laikais darbuotojai turi pasitelkti sumanumą ir taktinius manevrus.