Kalbant apie vyrų padėtį, problemų išties daug. Vyrai rečiau turi aukštąjį išsilavinimą, negu moterys, dėl ko dažniau tampa bedarbiais ar netgi benamiais. 2019 m. Lietuvoje buvo 11 tūkst. daugiau bedarbių vyrų, negu moterų, 2010 m. šis skirtumas buvo net 47 tūkstančiai. Pažiūrėjus nakvynės namų statistiką, tendencijos panašios. Pvz., Klaipėdos nakvynės namuose 2020 m. gyveno 109 asmenys, iš kurių buvo 84 vyrai ir 25 moterys. Žinoma, neatmetamas ir tas faktas, kad šalyje statistiškai gyvena šiek tiek daugiau moterų nei vyrų.

Nuolat gerinamas paslaugų prieinamumas moterims, nukentėjusioms nuo smurto, tačiau smurto aukomis tampa ir vyrai. Dažniausiai vyrai darbe dirba sunkiau ir / arba daugiau, jų sveikatos būklė prastesnė, o gyvenimo trukmė trumpesnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)