Visų pirma, NT Batumyje nėra brangus, antra – geriausia pirkti tokį nekilnojamąjį turtą, kuriuo kažkas rūpintųsi, žinoma, ši paslauga kainuos, bet turėsite mažiau galvos skausmo. Batumyje rasite ne vieną įmonę, kuri siūlo tokį būstą įsigyti, kai kurie jų bus su daline apdaila, kai kurie pilnai įrengti, bus tokių, kurių kaina labai patraukti, bet jie dar tik pradėti statyti. Kainos nuo 18 000 Eur. Ir savo NT galite įsigyti per vieną dieną. Paprasta, tiesa? Dar paprasčiau, nes susikalbėti laisvai pirkdami būstą galite tiek rusų, tiek anglų kalba, galite nebijoti, kad nesuprasite sąlygų. Tiesą sakant, sąlygos labai paprastos ir pati sutartis užima kelis lapus, kur viskas aišku ir jokių teisinių išvedžiojimų ir galimų interpretacijų.

Jei neturite reikiamos sumos, ne bėda, nes turint tik asmens dokumentą, per 3 valandas Gruzijos bankas suteiks jums paskolą. Tiesa, mūsų žiniomis, bankas be jokio vargo duoda paskolą, nes įmonė, kurios apartamentus perkate, už jus laiduoja, tokių įmonių, kiek domėjomės, Batumyje yra tik viena.

NT Batumyje – puiki investicija: jūs ne tik tampate savininku ir turite teisę bet kada atvažiuoti ir ten gyventi, tačiau dažniausiai tokie įsigyti butai yra nuomojami, tam galima imti paslaugą iš pačių statytojų, kurie ir pasirūpins, kad jūsų butas būtų prižiūrimas, valomas, saugomas – visa tai už kelis šimtus dolerių per metus. Įmonė teikia nuomos paslaugą, taigi jūs, būdamas Lietuvoje, galite nesirūpinti, nes jūsų turtas bus nuomojamas ir uždirbs jums grąžą. Realistiniais skaičiavimais, 30 m2 butas, esantis pirmoje linijoje nuo jūros, gali generuoti 500 dolerių per mėnesį grąžą.

Batumis // Asmeninio autorės archyvo nuotr.

Dažniausiai parduodami butai yra viešbutyje, kitaip tariant, jūs įsigyjate viešbučio apartamentus su mini virtuvėle, vonios kambariu, balkonu, vaizdu į jūrą, galite bet kada čia atvykti ir gyventi nemokamai, o tuo metu, kai jūsų ten nėra, apartamentai nuomojami ir generuoja jums grąžą.

Kodėl Batumis? Pirmiausiai todėl, kad tai augantis kurortas, kuris pritraukia vis daugiau turistų iš kitų šalių. Tai kiekvieną dieną modernėjantis miestas, kuriame veiksmo sau randa tiek naktinio miesto šurmulio ištroškę miestiečiai, tiek ramaus poilsio mėgėjai. Taip, taip, viskas šiame mieste suderinama, ne veltui čia savo dangoraižius pastatę garsiausi pasaulio viešbučių tinklai, tokie kaip Marriott, Sheraton, Hilton, Radisson, Monte Carlo, Penthouse ir kiti.

Batumis // Asmeninio autorės archyvo nuotr.

Prieš perkant, visi patyrę investuotojai įsivertina riziką. Turbūt didžiausia Gruzijoje yra politinė rizika. Aiškinomės, kaip Gruzijos turizmą įtakojo draudimas tiesioginių skrydžių iš Rusijos. Statistika tokia, kad tik 30 proc. visų rusų turistų atskrenda lėktuvais į Batumį, visi kiti 70 proc. turistų sieną kerta autotransportu, taigi realaus pavojaus turizmui Gruzija nejaučia. Be to, nemažai turistų yra iš Armėnijos, nes armėnai neturi savo jūros, todėl noriai renkasi poilsį Batumio pajūryje.

Jei norite trupučio egzotikos investuojant į NT, pasidomėkite plačiau, ką siūlo Gruzijos nekilnojamojo turto statytojai ir taip papildysite savo pasyvių pajamų portfelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)