Savanorio liudijimas: „Atvažiavau Varšuvos centre į „Toyota“ atstovybę ir pasakiau, kad: – reikia viršelio, atsakė atstovas, dabar šios detalės nėra, pristatys už dviejų valandų. Sakau: – neturime tiek laiko, nes važiuojame į Ukrainą, esame savanoriai, padedame pabėgėliams. Nuėjo į saloną, atidarė naują automobilį, atsuko dangtį ir atidavė į rankas, net pinigų nepaėmė. Gerumas yra užkrečiamas! Šlovė Ukrainai. Štai rašau ir verkiu.“ (kalba netaisyta)

Keletas faktų.

Rusijos Federacijos Tarybos pirmininkę Valentiną Matvijenko išsakyti sakinį „net vinių patys negaminame šalyje, kuri gamina tiek metalo“ pastūmėjo balandžio 13-ąją išgirsta žinia, jog 2020-aisiais pagrindinės vinių į Rusiją eksportuotojos buvo Baltarusija ir Kinija, kurių rinkos dalis siekė atitinkamai 84,3 proc. ir 10,7 proc. Trečioje vietoje – Suomija su 2,1 proc.

Tą pačią dieną Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau jau ne pirmas iš planetos politikų pareiškė manąs, jog Rusijos agresiją prieš Ukrainą dera vadinti genocidu. Kanada viena pirmųjų inicijavo procesą Tarptautiniame Baudžiamajame Teisme, pašauktą patraukti atsakomybėn Vladimirą Putiną už karinius nusikaltimus.

Jungtinės Karalystės (JK) ministras pirmininkas Borisas Johnsonas per spaudos konferenciją Kijeve balandžio 9-ąją, po derybų su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, apibendrino, jog Rusijos prezidento reputacija po rusų okupantų žvėriškumų Kijevo srityje gavo triuškinantį smūgį.

Ar esama ryšio tarp faktų apie vinis, reputaciją ir genocidą? Kuo toliau, tuo labiau – taip, nors ne be išlygų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)