Kas yra tos „tradicinės vertybės“, irgi sunkoka apibūdinti, tai labiau jaučiama pasąmonėje, nors žodžiais, savaime suprantama, bandoma paaiškinti išsamiai. Ir – ar neužtenka tiesiog bendražmogiškųjų vertybių, t. y. gan plačiai ir nuosekliai įvairiuose dokumentuose apibrėžtų žmogaus teisių? O ne, neužtenka... Nes Visuotinėje žmogaus teisių deklaracijoje nėra teisės mušti vaikus, nėra teisės uždaryti savo žmoną virtuvėje ir bažnyčioje, nėra teisės diskriminuoti LGBT. O be šito – juk niekaip!

Aš, žinoma, ironizuoju, betgi būtent už tokias patriarchalines diskriminavimo „teises“, įaugusias kai kam tiesiog į kraują, rimtai ir gana aršiai kovoja daugybė „tradicionalistų“ ne tik Rusijoje, bet ir visame pasaulyje, kartais ir Lietuvoje. Tik jei Lietuvoje šios kovos kol kas apsiriboja tik įvairiais maršais bei kai kurių veikėjų kalbomis net iš Seimo tribūnos, tai štai toje pačioje Rusijoje tai jau išvirto į visiškai išsigimusias formas: represijas prieš savus piliečius ir svetimų valstybių piliečių žudymus.

Likus vos keletui savaičių iki invzijos į Ukrainą Rusijoje buvo pradėtas svarstyti prezidento dekretas dėl „tradicinių dvasinių ir moralinių vertybių“ stiprinimo. Ar tai reiškia, kad Rusijoje atsiras oficiali ideologija? Ir išvis – kas tos „tradicinės vertybės“? 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)