Visuomenėje paplitusi idėja, jog LGBT žmonės esą yra grėsmė tradicinei šeimai. Toks nusistatymas prieš homoseksualius žmones kelia daug diskusijų ir atneša vis daugiau nesusipratimų. Nėra tiesioginių įrodymų, jog homoseksualūs žmonės kelia grėsmę visuomenei ar šeimoms. Pasaulyje viskas keičiasi, dažniausiai žmonės bijo to, kas nėra dažnai matoma ar artimoje aplinkoje pastebima, todėl kyla įvairiausių jausmų, nusistatymų, nesigilinant į tai labiau. Svarbu keisti savo požiūrį į vis besikeičiantį pasaulį, nes sociumui LGBT žmonės visiškai nekelia grėsmės, jie taip pat nori auginti vaikus, būti suprasti ir mylimi.

Atlikti tyrimai rodo, jog LGBT patiria daugiau depresiškumo, nuotaikų svyravimo, labiau yra linkę į savęs kaltinimą, į priklausomybes ir savižudybes būtent dėl to, jog visuomenė jų nesupranta ir nepriima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją