Žydų respublika savų neapleidžia, jei reikia, ir „Nothing personal, just business“ stiliumi.

Egzistenciškai priešingas polius. Pragariško kankinimų konvejerio atstovas buvęs sirų žvalgybos pulkininkas 58-erių Anwaras Raslanas Vokietijos Koblenco teismo nuteistas kalėti iki gyvos galvos – sprendimą galima vadinti istoriniu.

2011–2012 metais pragaru Žemėje vadinamame Damasko kalėjime per A. Raslano rankas perėjo mažiausiai 4 tūkstančiai žmonių, 60 neišgyveno.

Žiaurūs sumušimai, kankinimas elektros šoku, nuplėšti nagai, seksualinė prievarta – tokia B. al-Assado režimo kovos su protestuojančiais praktika, beje, pedantiškai dokumentuojama. Kaip nurodė teisme liudijęs laidotuvių agentas, sudarkytus kūnus šimtais krovė į furgonus ir laidojo broliškuose kapuose.

Tarp 800 tūkstančių sirų pabėgėlių Vokietijoje esama ir kankinimus perėjusių žmonių, ir jų kankintojų. A. Raslanas į šalį atvyko su Jordanijos viza 2015-aisiais ir iškart gavo prieglobstį. Pulkininkas bijojo, kad jį pasieks ir keršys buvę kolegos, bet niekaip nesitikėjo būti teisiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)