Tiems, kas nežino, „Barclays“ – tai technologijų centras, kurį Vilniuje atidarė pasaulinė banko grupė. Į šalį ją atvedė „Invest Lithuania“ ir mokesčių lengvatos. Po kelerių metų įmonė uždarė savo centrą, bet per tą laiką ji išugdė protingų lietuvių kartą; jie pradėjo steigti savo verslus (daro tai iki šiol), mokėti mokesčius į šalies biudžetą ir kurti Lietuvos, kaip pasaulinės „Fintech“, lyderės įvaizdį. 

Suglebusio viešųjų pirkimų sistemos kūno nespardė tik tinginys. Problemų marios, jos sprendžiamos lėtai, pasiteisinimų, kodėl lėtai – taip pat marios. Bet geležinkelio tilto per Nerį statybos konkurso istorija, įgyvendinant „Rail Balticos“ projektą, tapo vyšnaite ant kalėdinio torto ir „Lietuvos geležinkeliams“, kaip perkančiajai organizacijai, ir VPT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)