Pradėsiu nuo metaforų ir jomis daugmaž perliesiu visą tekstą, nes jos suteikia iliustratyvumo ir spalvų.

Lietuviai yra kaip nuovoki, greitai aplinkoje susiorientuojanti, akyla, smulkmenų nepraleidžianti, apsiskaičiusi, smalsi (bet ne ta cekava Zosė, kur į ne savo reikalus nosį kiša, o sveikai ir sveikintinai smalsi) brunetė. Ji taip pat yra su fantazija, pasitikinti savimi, entuziastinga (bet ne tokia, kur perdėtai, ir visi aplinkiniai turi pagal jos dūdelę šokinėti), o romiai, saikingai ir suvaldytai, ganėtinai giliai, o ne paviršium kapstanti, tokia link inteletualių (bet ne tų išprotėjusių anti sexy wibes moterų, kur vaikšto apsirengusios kaip iš šeštojo dešimtmečio ir su pintomis kasomis).

O skandinavai yra kaip gana prastai aplinkoje susiorientuojanti blondinė, kuri dažnai nesupranta tarptautinių žodžių, nesigaudo žemėlapiuose (ir ne dėl kokios disleksijos, kas šiaip jau būtų medicininė priežastis, bet tiesiog iš konvencionalaus nenoro domėtis dalykais). 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)