„Esame linkę save laikyti pavyzdžiu kitiems – būti mielu milžinu, kurį visi myli. Tačiau didesnė pasaulio dalis mato mus tiesiog turtingais ir silpnais – idealiais šantažavimui“, – dilginančią tikrovę atskleidė čekų ambasadorius.

Ir apibendrindamas jis išskyrė tris Europos Sąjungos (ES) gyventojams svarbius punktus, kurių paskutinis gali gluminti (nors nebūtinai): „Kai mūsų poreikiai susidurs su kylančių milžinų poreikiais (kai kurie iš jų apie demokratiją net neužsimena), tikėtina, susidursime su didesniais tiekėjų reikalavimais: išsiųsti kokį erzinantį emigrantą atgal į jo šalį, kad ten jis taptų parodomojo teismo dalyviu; parduoti ginklus kokiam šlykščiam režimui; nutildyti kritiką savo žiniasklaidoje (...) suprantu, jog daugumai europiečių – įskaitant mane patį – asmeninis komfortas daug svarbesnis už kažkur kitoje planetos pusėje esančių žmonių gerovę. Tiesiog mes nedrįstame to pasakyti viešai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)