Pirmiausia užduokime klausimą: kas yra Afganistanas? Tai musulmoniška Pietvakarių Azijos valstybė. Ji užima 652 230 kv. km ploto, šioje valstybėje gyvena 34,2 (2017 m. duomenimis) milijono gyventojų. Savo plotu ji 9,9 karto didesnė už Lietuvą, su 12,2 karto didesniu gyventojų skaičiumi. Pietuose ir rytuose ribojasi su Pakistanu. Šiaurės rytuose su Kinija, šiaurėje su Tadžikija, Uzbekija, Turkmėnija. Vakaruose su Iranu, Š. Kašmyru (Pakistano). Atkreiptinas dėmesys, jog Pakistanas, Tadžikija, Uzbekija, Turkmėnija ir Iranas yra musulmoniškos šalys.

Saigonas 1975 m. ir Kabulas 2021 m. Ką bendro turi šios dvi karinės operacijos? Labai daug. Jos akivaizdžiai papildo viena kitą. Visiems reikėtų įsidėmėti, jog gyventi kitų sąskaita be pradžios ir be galo tikėtis negalima. Tai, kad JAV kariuomenės išvedimo operacija Afganistane yra teisingas žingsnis, padarytas pačiu laiku, manau, įrodys ateitis. Tai visiškai kitoks žingsnis, nei SSRS bėgimas iš Afganistano, kur ji paliko dešimtis savo karių, laikomų to paties Talibano nelaisvėje, jau nekalbant apie tūkstančius sudaužytos savo technikos vienetų. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)