Todėl šįkart keliu tokius klausimus: o kaip švedai vertina Lietuvą ir lietuvius? Ar apskritai imasi jos vertinti, ar turi susidėlioję kažkokį paveiksliuką apie mus? Ar yra stereotipų apie lietuvius? O gal mes nesam jiems pakankamai įdomūs, kad apie mus galvotų? Gal mes, suprantate, nesame verti tų jų galvojimų? Nors geografiškai gana artimi kaimynai esame. 

Konkrečiai Stokholmą ir Vilniaus oro uostą skiria vos valandos trukmės skrydis (taigi juokai, čia kaip sėsti ir mašina nurūkti nuo Kauno iki Vilniaus) virš Baltijos jūros, o jei konkrečiau – tik apie 700 km. Čia ne koks Los Andželas, nuo Lietuvos nutolęs beveik 10 000 km. Ten tai jau tikrai mažai kas apie Lietuvą girdėję. Įdomumo dėlei ir, kol dar šiek tiek grybauju ne visai pagal temą, – būtent Kalifornijoje išgirdau klausimą, ar Lietuva yra viena iš Pietinės Afrikos Respublikos šalių. Kadangi man tada buvo tik devyniolika ir aš mažai iš esmės orientavausi dalykuose, labai stipriai tąkart nenusistebėjau. Tai iki šiol yra egzotiškiausia bandyta nuspėti mano kilmės geografinė lokacija.

Grįžtant prie švedų ir iškart užbėgant už akių: egzistuoja ir tokių, kurie Lietuvą pažįsta puikiai, yra susipažinę su pagrindiniais istoriniais faktais ir malonu bei smagu būna jų klausyti. Tačiau jie ne visi tokie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)