Pirmą kartą šis straipsnis „Delfi“ portale buvo publikuotas 2016-04-08

Rusų animacijoje yra keletas filmų, gerai žinomų ir laikomų kultiniais. „Na, palauk!”, apie antropomorfinius vilką ir kiškį, yra vykęs bandymas atkartoti amerikietišką nuotykių animaciją, prisodrintą keturiais-penkiais juokingais įvykiais kiekvienoje filmo minutėje. Tiesa, labai pavėluotas: Walto Disney animacijos klasika apie Peliuką Mikį buvo sukurta (bent jau didelė jos dalis) dar prieš Antrąjį pasaulinį karą, o rusiškas serialas prasidėjo tik 1969 metais.

Trilogija „Rūgpienių kaimas“ (1978) buvo laikyta itin šmaikščia ir net liberalia, nors iš tiesų tai buvo tik šiek tiek geresnė animacija, nei nuobodi Sovietų Sąjungos saulėlydžio produkcija. Tik visiškai uždrožtam ir visko bijančiam tarybiniam piliečiui drąsiais galėjo pasirodyti juokai apie karvę, kuri galėtų duoti „Pepsi-Cola“ vietoje pieno, arba pusprotis laiškanešys, kuris atneša laišką, bet jo neatiduoda adresatui, nes namie nėra pilnamečių. Tai buvo atradimas žmonėms, kurie bijo net savo šešėlio. Kitiems tai buvo trys pamirštami filmukai, be gero siužeto ir su neryškiais charakteriais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)