Ne be nuostolių, žinoma, bet ir Azijos invazija sustabdyta būtent Lietuvoje, vaikinukų iš Pavilnio ir Panemunės rankomis, ir svarbiausia – galvomis. Į buitinių nuotekų plėtrą irgi nelabai kreipėm savo dėmesį, trūko kiek laiko – tai pirmąją konstituciją Europoje rašėm, tuo Europos Sąjungai ATR metodu pamatus klodami, tai buvom kiek užimti metodiniais sovietų imperijos griovimo darbais. Konceptualiai visur pirmi ir visuomet skaudžiausiomis pasekmėmis. Bet inercija tokia, kad kultūrai užtenka su kaupu. Ir taip bus visuomet. Netgi visiškai nevykusią Lietuvos miestų urbanistiką, paveldėtą iš sovietijos, įveiksim, no worries. Rasim savo kelią ir būdus, nežiūrint to, kad dar turėsime nematyto mastelio problemų netolimoje ateityje.

Bet šiandien pakalbėkime apie kitą unikalią šalį, fiziškai esančią greta, bet savąja kultūra – šviesmečiais nutolusią. Ir tolygiai tolstančią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)