Senovėje norėta pratęsti giminę. Giminei norėta pratęsti savo pavardę, todėl buvo laukiama berniuko. Būdavo ir taip, kad vaikus gimdydavo, jog šie padėtų prižiūrėti ūkį ir realizuoti užmačias. Juokaujama, kad kol Lietuvoje nebuvo elektros, kiekvienas sugulimas į lovą dažnai pasibaigdavo vaiku, nes nebūdavo ką kitą veikti. Nebūdavo televizorių, telefonų ir knygas retai kas skaitydavo. Todėl ir šeimos būdavo gausios. Kiekviename juoke yra tiesos kaip yra ir pragmatiškų užmačių.

Modernesniais, komfortiškesniais laikais, kai nebereikėjo gyventi ant išgyvenimo ribos, savirealizacija įgavo kitą prasmę. Susilaukti vaikų reiškė būti kaip ir visos normalios šeimos. Tai tapo savęs, kaip normalaus, savirealizacija. Bet pažvelkime į subtilesnes savirealizacijos per vaikus formas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)