Tikrai taip, kvėpintis galima, net jei šventės bus sutinkamos namie. Ieškant karantino pliusų ne vienas yra pasijuokęs: na, bent kvepalų susitaupo. Tik ne man. Tiesą sakant, karantinas nei kiek nesumažino mano suvartojamų kvepalų kiekio, o gal dar net ir padidino. Visgi, kai likę tiek mažai pramogų, kažkaip save pradžiuginti juk reikia. Kvėpinuosi kasdien, vos atsikėlusi, taip suteikdama olfaktorinį foną tai dienai. Taip pat per karantiną perku naujus kvepalus, mainausi su kitais kvapomanais, dėl to atradau nemažai naujų nuostabių kvapų, o tuo pačiu prisiminiau ir senesnius, kiek primirštus. Galima numanyti, kad iš tos gausybės išsirinkti vienus Kalėdoms bus tikras galvos skausmas.

Kas yra kalėdinis kvapas, galite paklausti jūs. Juk niekas nekuria kvepalų specialiai Kalėdoms – būtų labai jau nepraktiška. Teisybė, nekuria. Nebent kokį limituoto leidimo šventinį buteliuką išleidžia už įspūdingą kainą (pavyzdžiui, šiemet išleistas garsiojo „Baccarat Rouge 540 Extrait“ ribotas kalėdinis leidimas, kurio kaina vietoj įprastos 585 eurų už 200 ml siekė daugiau nei 1000 eurų).

Vis dėlto puošnūs buteliukai nėra tai, ką aš laikau šventiniais kvepalais. Tiesiog yra tokių kvapų, kuriuos užuodi, ir prieš akis iškyla papuošta eglutė, imbieriniai sausainiukai ir kiti šventiniai atributai. Tik tai – be galo asmeniška ir subjektyvu. Vienam tokius jausmus gali sukelti kažkokie prieskoniai, kitam mandarinų natos, o trečias ir paaiškinti negalės – gal tiesiog tuos kvepalus yra užuodęs per kažkurias šventes ir dabar jie sukelia geras asociacijas.

Turiu ir aš kelis kvapus, kurie man labai primena Kalėdas, reikia tik nuspręsti, kurie bus tinkami šiems metams. Jei ir jūs dar nenusprendėte, kokiu kvapu pasipuošite, dalinuosi sąrašu man asmeniškai gražiausių ir labiausiai šventes primenančių kvapų. Galbūt ką išsirinksite ar kils daugiau idėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)