Tačiau ar žodžiai kartais nesiskiria nuo kalbų? Nors sunkiai rasi „amerikietiškesnį“ žmogų už Donaldą Trumpą, tačiau neatrodo, kad amerikietiška produkcija jam būtų nuoširdžiai „prie širdies“. Netgi savo knygoje „Mąstyk kaip milijardierius“ Donaldas Trumpas minėjo, kad, jo manymu, geriausi prekės ženklai yra užsienietiški. „Milijardierių pažinsi ne pagal jo turtų gausybę, bet pagal jo naudojamų daiktų kokybę (...) O tam, kad būtum geriausias, turi žinoti geriausią, pažinti ir tuo mėgautis“.

Dvi iš trijų jo žmonų buvo ir tebėra europietės (ir, beje, rytų europietės!). Donaldas Trumpas visada buvo vežiojamas (ir pats mėgo vairuoti) tik „Mercedes“ markės automobiliais (beveik kiekvienoje iš savo išleistų 17-oje autorinių knygų jis pabrėžia, koks tai „patikimas, elegantiškas, ištvermingas ir galingas automobilis“ ir tai, kad „Mercedes“ jo „niekada nenuvylė“), nors savo automobilių ūkyje turi dar šį tą europietiško – „Ferrari“ bei „Lamborghini“ (ir dar apie 20 įvairiausių mašinų). Tiesa, tapus JAV prezidentu, jam teko persėsti į tradicinį šarvuotą amerikietiškąjį „Lincoln“ limuziną, tačiau Donaldas Trumpas neabejotinai laukia to meto, kai vėl galės savo rankomis suspausti „Mercedes“ vairą (JAV prezidentui yra draudžiama pačiam vairuoti bet kokią transporto priemonę, išskyrus dviratį ir golfo elektrokarą).

Tačiau bet kuriuo stipriausią žmonių įspūdį apie bet kurį politiką lemia išvaizda. Kuri gal net kur kas labiau nei plačių užmojų gyvenimo būdas ar savotiškas charakteris lėmė, kad Donaldas Trumpas dar iki tampant JAV prezidentu buvo nuolat linksniuojamas aukštuomenės kronikos skiltyse. Bet ar ta išvaizda irgi nebuvo... europietiška?

D. Trumpas

Net jeigu Donaldas Trumpas būtų tiesiog eilinis klerkas, vis tiek išsiskirtų nuo aplinkinių vien tik savo šukuosena – ir jai buvo skiriamos ištisos aukštuomenės stilistų rubrikos. Ką ten rubrikos! Daugelis stiliaus blogų ir svetainių iš tos šukuosenos ir klestėjo, vien svarstant, ar tai – ne perukas, ir kaip išvis tokią šukuoseną įmanoma suformuoti? Mažiausiai tuzinas žurnalistų ir laidų vedėjų čiupinėjo tuos Donaldo Trumpo plaukus ir galiausiai priėjo bent vienos tvirtos išvados – tai ne perukas.

Tačiau kalbant apie toks šukuosenos suformavimą, aiškėjo daugmaž toks vaizdas: ilgi retėjantys žili plaukai (dažniausiai prastai padažyti geltona-oranžine spalva) sušukuojami nuo pakaušio į priekį link kaktos, statmenai tokiai sruogai užkelta tokio pat ilgumo plaukų sruoga nuo vieno šono, po to pakaušio plaukai su ta pridėtine sruoga atmesti atgal ir gausiai supurkšti stiprios fiksacijos plaukų laku (taip pat, beje, europietišku – „Redken Forceful 23 Super Strenght“, priklausančiu prancūzų kompanijai „L‘Oreal“). Tačiau savo plaukus Donaldas Trumpas plauna šampūnu „Head and Shoulders“ (lengvai randamu ir bet kuriame Lietuvos prekybos centre), dėl ko, jo žodžiais, „mano plaukai yra tokie stiprūs ir švelnūs“. Bent jau tas šampūnas yra amerikietiškas...

Piktavaliai Donaldo Trumpo šukuosenoje įžvelgia tezės „gero skonio nenusipirksi už pinigus“ patvirtinimą. Rodos, ar nevertėtų įspausti į galvą kažko simpatiškesnio ar tiesiog išmaniai apsikirpti? Tačiau Donaldas Trumpas – ne toks. Ir savo nuomonę jis turi visais klausimais. Ypač gerai suvokdamas tai, apie ką kalbėjo jau ir Winstonas Churchilis – „kiekvienas geras politikas turi turėti savo skiriamąjį ženklą“, kad ir kas tai bebūtų: cilindras, cigaras, monoklis ar raudonos glaudės. Tokia šukuosena yra ne tik skiriamasis Donaldo Trumpo ženklas. Jis demonstruoja ir JAV prezidento pasitikėjimą savimi. Kartais netgi atrodo, kad tokia šukuosena jį netgi ramina.

D. Trumpas

Kitas skiriamasis Donaldo Trumpo išvaizdos elementas – ypatingai ryškūs ir ilgi jo kaklaraiščiai. Paaiškinant plebėjams, kodėl jie yra būtent tokie, būtina suvokti, kad Donaldas Trumpas yra gana aukštas vyras – 190 cm ūgio ir sveria jis apie 140 kilogramų. Ilgi kaklaraiščiai, jo žodžiais, „daro tokio sudėjimo vyrą lieknesniu“. Pirmenybę jis teikia europietiškiems prekių ženklams – itališkam „Brioni“ ir prancūziškam „Hermes“.

Kalbant apie „Brioni“, būtent šis prekės ženklas ir yra atsakingiausias už tai, kokiu pasaulis mato Donaldą Trumpą. Savo kostiumus JAV prezidentas perka tik „Brioni“ parduotuvėse (kuriose taip pat įsigyja ir apatinius bei marškinius) – juos mėgsta taip karštai, jog Donaldo Trumpo rūbinėje tėra tik du kostiumai, kurie nėra „Brioni“ (jus, beje, labai mėgsta ir superagentas Džeimsas Bondas). „Brioni“ kostiumą jis vilkėjo ir per savo inauguracijos dieną, pamindamas šimtametę tradiciją prisaikdinamiems JAV prezidentams vilkėti tradicinius „Brooks Brothers“ ar „J Press“ kostiumus ir paltus.

Ir, beje, skirtingai nei būtų galima įsivaizduoti, dabartinis JAV prezidentas nesisiuva kostiumų („kostiumą galima siūtis tik tada, kai turi begalę laisvo laiko arba nestandartinę figūrą“, – yra sakęs Donaldas), o perka juos gatavus – tik šiek tiek modifikuotus: į pečius įsiūvami „petukai“ („Brioni“ nesiuva tokio „amerikietiško“ silueto švarkų, kokius nešioja Donaldas Trumpas) – tai daroma tam, kad atsirastų figūros simetrija ir aukšti stambūs žmonės atrodytų lieknesni.

D. Trumpas

Būtina pabrėžti, kad tai nepigūs apdarai. „Brioni“ kostiumas yra dvigubai brangesnis nei, tarkime, „Armani“. Net gatavas „Brioni“ kostiumas kainuoja apie 6000 dolerių (o siuvamo „bespoke“ kaina gali pašokti iki 20 tūkstančių). Tai reiškia, kad net ir gatavas „Brioni“ yra brangesnis už bet kokį kostiumą siuvamą prestižinėje Londono Savile Row gatvėse esančiose siuvyklose.

Kalbant apie aksesuarus, Donaldas Trumpas taip pat neslepia susižavėjimo europietiškais juvelyrais – jo mėgstamiausios aksesuarų kompanijos yra britiškieji „Asprey“ ir „Graff“ (tiesa, nevengia jis ir amerikietiškųjų „Harry Winston“, „Tiffany“ bei „Fred Leighton“). Savo laiku Donaldas Trumpas „Asprey“ papuošalus dovanodavo visoms savo mylimoms moterims (o jų buvo gausybė), nes „Asprey bet kurią moterį padaro gražia“, – yra sakęs jis. Ypač briliantai, kurie, kaip žinia, yra geriausi merginų draugai. Po advokatų.

Sau jis išlaidauja pirkdamas trečią išskirtinę aprangos detalę – masyvias auksines rankogalių sąsagas su brangakmeniais – Donaldui Trumpui tai kasdieniškas aprangos elementas. Rankogaliai su brangakmeniais simbolizuoja Trumpo dalijamus penkis briliantus kaip kokybės įvertinimo ženklą savo vardu pavadintiems viešbučiams. Ir, beje, JAV prezidentas visada turi atliekamą tokių sąsagų porą kišenėje – tai geriausia dovana sutiktiems favoritams.

D. Trumpas

Tačiau visiems skeptikams Donaldas Trumpas gali atšauti, kad bent jau už viską jis moka amerikietiškomis mokėjimo kortelėmis – „American Express“ ir „Visa“. Ir mėgstamiausias jo sportas yra labai amerikietiškas – golfas. Naujokams jis pats pataria neišlaidauti pernelyg brangiems lazdų komplektams, o pats teikia pirmenybę prekės ženklui „Calloway“. Taip pat lengvai randamas ir mūsuose. Kaip matote, nesunku įsigyti viską, ką naudoja pats JAV prezidentas. Ir atrodyti taip pat šauniai kaip jis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją