Grįžkime prie niekam nepriklausančių teritorijų. Gudresni skaitytojai iškart sakys, kad ta žemė yra Antarktidoje. Taip, dauguma tokios žemės yra Antarktidoje – žemyne, kuris buvo atrastas prieš šiek tiek daugiau nei 200 metų. Antarktidoje niekam nepriklausanti žemė pavadinta Merės Berd Žeme. Ji dydžiu maždaug prilygsta Mongolijai – 18 valstybei pasaulyje pagal dydį. 99 proc. niekam nepriklausančios žemės sudaro būtent ši vieta atšiauriausiame žemyne. Žinant ten esančias sąlygas, nieko keisto, kad jokia valstybė neužsimanė šios vietovės. Na, svarbu ir tai, kad ten nėra jokių gamtinių išteklių.

Tačiau tas likęs 1 proc. niekam nepriklausančių žemių kur kas įdomesnis. Šįkart aptarsime maždaug Liuksemburgo dydžio vietovę, kurios vengia kaimyninės valstybės. O vengia ne šiaip sau – šios teritorijos pripažinimas sava turėtų nemažų pasekmių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją