1976-ųjų birželio 27-ąją kompanijos „Air France“ orlaivis „Airbus A300“, iš Tel Avivo skridęs į Paryžių, po tarpinio nusileidimo Atėnuose buvo užgrobtas teroristų. 248 keleivius bei 12 įgulos narių įkaitais paėmė ketveriukė – du „Palestinos Liaudies išlaisvinimo fronfo“ nariai arabai bei du radikalios pakraipos kairiosios organizacijos „Revoliucijos lastelės“ nariai vokiečiai – Wilfriedas Bonifatiusas Böse'as ir Brigitte Kuhlmann. Jeigu su palestiniečių motyvacija buvo „viskas aišku“, tai vokiečių organizacijos siekius ir tikslus geriausiai apibūdina psichologijos terminas „kognityvinis disonansas“.

Užgrobėjas Wilfriedas lėktuvo keleiviams pareiškė, jog jis tokiu būdu „protestuoja prieš Vakarų Vokietijos Vyriausybės pastangas atvesti į valdžią nacius..“. Kuomet vienas iš įkaitų jam parodė savo kalinio tatuiruotę, gautą nacių koncentracijos stovykloje, teroristas pareiškė: „Aš ne nacis! Aš – idealistas!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)