1917 m. Kolorado valstijos (JAV) prerijose buvo rastas net 500 metų senumo žiedas, kurio skersmuo siekė 200 m. Vienas didžiausių kada nors aptiktų žiedų yra netoli Belforto, šiaurės rytų Prancūzijoje. Jo skersmuo net 300 metrų ir manoma, kad jis – 700 metų amžiaus. Tokių, kelių šimtų metų senumo žiedų, randama ir Pietų Anglijoje. Tvirtinama, jog Indijoje mokslininkai atrado pačius didžiausius ratus, kuriems daugiau nei 800 metų.

2002 m. balandį 50 įvairaus dydžio (nuo 6 metrų skersmens iki vos 20 cm) keistų ratų savo pievose Jurupių kaime (Rokiškio raj.) aptiko ūkininkas Anicetas Bytautas. Jais tuoj susidomėjo spauda ir televizija. Laukai buvo filmuojami net iš lėktuvo. Neįprastą reiškinį tuoj ėmė narstyti ir savo versijas kelti įvairaus plauko ekstrasensai. Pievų patyrinėti atvyko ir žinomas astronomas, Etnokosmologijos muziejaus direktorius. Buvo imami dirvožemio mėginiai. Negi iš tiesų ėmė ir nusileido Lietuvos žemelėje kokie nors ateivių kosminiai aparatai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją