Karininkai į Joną Galvydį-Bykauską šnairavo nuo Vilniaus, kaltindami perkėlimo į Alytų vilkinimu. Nevengdavo mestelti grubios replikos net pulko vadui, smagindavosi mėgdžiodami jo rytų aukštaičių tarmę [2]. Tiesa, jie purkštavo ir prieš Krašto apsaugos ministeriją, pakeliui į Alytų dažnas bloguoju minėjo jos darbuotojus, daugiausia lietuvius, kad, ar tai nepasitikėdami savimi ar saviškiais, ar kokiais kitais sumetimais, per daug pri­artino sau svetimų, įtartinų patarėjų. <...> įsikarščiavę, atvirai reiškė sa­vo nuomonę, kad, lyg tik pulkas kiek su­siorganizuos, sustiprės, reikėsią apvalyti ir pirmučiausiai išvaikyti „tuos“ ir jų vie­toje pastatyti savuosius, lietuvius [9].

Alytuje visą pyktį teko sugerti J. Galvydžiui-Bykauskui, nes neturint nuolatinio ryšio su Kaunu retos patikimos žinios skendo gandų tvane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)