Kai kurie šaltiniai dabar teigia, jog žioplinėtojų buvę net 10 tūkst., bet tomis dienomis „The New York Herald Tribune“ reporteris rašė, jog pažiūrėti egzekucijos suvirto tik apie 600 žmonių. Ir vis tiek tai didelis būrys. 

Apie antrą valandą nakties žandarai pabandė moteris ir vyrus išsklaidyti, iškrapštyti iš kavinių namo. Kad ir kiek jie stengėsi, paryžiečiai liko lūkuriuoti reginio, nors jie dar ir nežinojo, kad tai paskutinis viešas nukirsdinimas. Teko iškviesti nacionalinės gvardijos pajėgas ir protestuojančius žmones nustumti jėga, atitveriant juos nuo būsimos egzekucijos vietos baltomis medinėmis tvorelėmis. Buvo nuspręsta net keisti giljotinavimo vietą, perkeliant ją į Louis-Barthou aikštę, priešais išėjimą iš Šventojo Petro kalėjimo Versalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją