Visas jo vardas būtų Johannas Georgas Adamas Forsteris, gimęs netoli Gdansko, Mokry Dworkaimelyje, Abiejų Tautų Respublikoje, škotų emigrantų palikuonių šeimoje, vienas iš septynių vaikų. Beje, jo tėvas irgi buvo geografas, gamtininkas Johanas Forsteris, kartu su savo tėvu dalyvavo floros ir faunos tyrinėjimuose Rusijoje: Pavolgyje, Kalmukijos stepėse, nors Jekaterinos II kvietimu Johanas Forsteris dalyvavo komisijoje, analizuojant Pavolgio vokiečių respubliką. Rusiją jie paliko dėl nesumokėtų visų pinigų, bet kelionė liko produktyvi, buvo atrasti nauji augalai, vyresnėlis sūnus išmoko sistematizuoti augaliją, pasiimta sėklų, išmokta rusų kalba.

Būdamas vos trylikos metų jis išleido pirmąją savo knygą – Michailo Lomonosovo „Rusijos istorijos“ vertimą į anglų kalbą, gerai įvertintą moksliniuose sluoksniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją