Žlobos karjera

Žlobos karjera klostėsi kaip tipinio raudonųjų vado. Kažkiek kariavo pats, kažkiek karjerą darė skųsdamas nepakankamai komunistinių pažiūrų vadus. Tipiškas Žlobos atvejis.

Buvo toks liaudies karo vadas Borisas Dumenka, pats kilęs iš kazokų, talentingas savamokslis, susiformavęs kaip lyderis jau pirmaisias pilietinio karo Rusijoje mėnesiais. Tuo metu karinė karjera buvo paprasta: surenki būrį karių, eini kariauti prieš baltuosius. Arba žūni, arba laimi. Tai Dumenka dažniau laimėdavo mūšius. Tačiau jis pasižymėjo baisingu savavališkumu. Politinių komisarų nemėgo. Jis komisarus – koks niekšas – suvarydavo į frontą. Vietoj ramaus ir šilto gyvenimo štabe. 

Dumenka greitai susivokė, kad iš Žlobos daugiau žodžių ir revoliucinio triukšmo, nei naudos mūšyje. Telegrama vadovybei pasiūlė jį atleisti kaip netinkamą kariauti. Atitinkamai ir Žloba pasiuntė savo skundus komandarmo Dumenkos atžvilgiu. Tokiu būdu aukštieji bolševikų karo vadai ir politiniai komisarai turėjo spręsti, ką sušaudyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)