Remiantis įvairiomis sąmokslo teorijomis, kurias iš dalies įrodo ir kai kurie oficialūs dokumentai bei netiesioginės aplinkybės, A. Hitleris išties liko gyvas ir paspruko. J. Stalino šaltiniai buvo teisūs, įtarę, kad esą fiureris pasirinko Lotynų Ameriką. Šią versiją patvirtino ir išslaptinti CŽV duomenys, pagal kuriuos, neva tai vienas iš JAV žvalgybos informatorių 1955 m. pranešė, kad buvęs esesininkas Phillipas Citroenas prisipažino jau po Antrojo pasaulinio karo vienoje iš Lotynų Amerikos šalių bendravęs su A. Hitleriu, kurio pavardė tuo metu buvo Adolfas Schuttlemayeris. P. Citroenas teigė buvęs supažindintas su žmogumi, „kuris labai panašus į Hitlerį ir teigė juo esąs“. Taip pat pateikė fotografiją, kurioje jis sėdi su asmeniu, panašiu į A. Hitlerį. CŽV agentai nuvyko į minėtą miestą.

Tačiau A. Hitlerio pėdos buvo ataušusios.

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) taip pat yra išslaptinęs dokumentus, susijusius su A. Hitlerio paieškomis Argentinoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)